Top novosti

Daleko – novi singl Josipe Lisac

Josipa Lisac predstavila je novi spot za singl Daleko premijerno prikazan na CMC televiziji, dok je pjesma predstavljena na 2. programu Hrvatskog radija u emisiji Music pub Zlatka Turkalja. Brojna publika s nestrpljenjem je očekivala novu pjesmu ove izuzetne glazbene umjetnice koja već pedeset i tri godine osvaja istančanim glazbenim, ali i modnim ukusom.

Spot je snimljen u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt čiji napukli zidovi svjedoče o jačini potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. Redatelj spota je Marko Zeljković Zelja s kojim se Josipa upoznala na snimanju svog prvog Blu-raya Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ. U spotu se osim kadrova uništenog Muzeja za umjetnost i obrt, u čijem je prostoru Josipa održala dva koncerta sredinom 90-ih, pojavljuju i kadrovi zagađene prirode i njen žestoki odgovor kroz različite vremenske nepogode i prirodne katastrofe.

Stihove za pjesmu Daleko napisala je Željka Veverec koja je uz Tonija Starešinića i koautorica glazbe. Zanimljivo je da je u aranžmanu ove pjesme uz Starešinića sudjelovala i Josipa Lisac. Pjesma Daleko, nastavak je njihove suradnje koja je započela 2017. godine kada je Josipa vokalno briljirala u pjesmi Tebi putujem uz Chui za što su uostalom dobili i Porin za najbolju vokalnu suradnju. Nedugo zatim Toni Starešinić postaje i član njenog pratećeg benda sastavljenog od iznimnih glazbenika.

Iako je ove godine, poput mnogih kolega, zbog pandemije morala odgoditi unaprijed dogovorene koncerte, Josipa Lisac iskoristila je vrijeme za snimanje novih pjesama i njihovu promociju, a godinu će pamtiti i po dobivenom Porinu za životno djelo.

3486 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail