Top novosti

Croatia Records i ove godine odnijela najviše nagrada Porin

Izvođači, producenti, redatelji spotova i drugi koji su u protekloj godini glazbu i spotove predstavili za diskografsku kuću Croatia Records dobitnici su ukupno 10 glazbenih nagrada Porin, što je i ove godine najviše od svih diskografa. 

Sjajne svirke na veličanstvenoj pozornici, oduševljenje i međusobna podrška glazbenica i glazbenika obilježili su 28. dodjelu Porina, prvu koja se održala na otvorenom.

Foto: Matej Grgić

Stjepan Jimmy Stanić osvojio je statuu za album “91+”, za koji produkciju potpisuje Josip Cvitanović, u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe, Vanna je za pjesmu “Puna memorija” nagrađena u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba dok je Damir Urban za pjesmu “Nitko osim nas” (Croatia Records / Cepelin Media) nagrađen u kategoriji Najbolja muška vokalna izvedba. Goran Bare & Majke su za pjesmu “Rođen za suze” odnijeli pobjedu u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom dok je world music diva Amira Medunjanin, uz koproducenta Bojana Zulfikarpašića, za album “For Him and Her” zasluženo nagrađena u kategoriji Najbolji world music album.

Foto: Marko Šolić

Izdanje 67. Zagrebački festival 2020. nagrađeno je u kategoriji Najbolji album s raznim izvođačima dok je sjajni J.R. August, kao producent uz Gorana Martinca, odnio pobjedu u kategoriji Najbolji koncertni album za izdanje “Live at Hrvatski glazbeni zavod”.

J.R.-ov spot “Dangerous Waters” za koji režiju potpisuje Filip Gržinčić nagrađen je u kategoriji Najbolji videobroj. Domagoj Šiljeg, urednik u Croatia Recordsu, osvojio je statuu u kategoriji Najbolji tematsko-povijesni album za izdanje “Oliver Dragojević Live – Original Album Collection”. Izdvajamo i producenta Gorana Kovačića koji je dobio Porin za producenta godine, a među pjesmama koje je producirao je i “Puna memorija” Vanne.

Foto: Marko Šolić

Porin za životno djelo dobili su naš dragi prijatelj i dugogodišnji suradnik koji nas je nedavno iznenada napustio – Krunoslav Kićo Slabinac, zatim Silvio Foretić i Zdenka Kovačiček. Posebno emotivan trenutak bila je izvedba Kićinog velikog hita “Zbog jedne divne crne žene”. U glazbenom dijelu programa nastupili su među ostalim i izvođači Croatia Recordsa – Damir Urban, Damir Kedžo, Matija Dedić, Daria Hodnik, Vanna i Mia Negovetić. 

Naslovna fotografija: Filip Kovačević

659 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail