Novosti

Brojni izvođači Croatia Recordsa nastupaju na ovogodišnjoj Šibenskoj šansoni

Tradicionalno u mjesecu kolovozu Šibenik je domaćin jednog od najvažnijih festivala domaće glazbe – Večeri dalmatinske šansone. 

U subotu 20. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku održat će se Večer novih skladbi na kojoj će nastupiti 25 izvođača s najnovijim pjesmama koje se temelje na izvorištima dalmatinske šansone, odnosno mediteranskom zvuku.

I brojni izvođači Croatia Recordsa nastupit će na ovoj večeri. Sjajan duet Ive Pattiere i Đanija Stipaničeva, dvojice Šibenčana, na pjesmi “O, ljubavi nestala si” već je ranije predstavljen. Spojio ih je Dušan Šarac, umjetnički direktor Šansone. Uz premijerno izvođenje pjesme, Đani Stipaničev će predstaviti i novi studijski album “Nostalgija” na kojem je obradio poznate evergreene. Od dueta na festivalu će se predstaviti Dora Mijat i grupa Mi. Dora je kćer Nevena Mijata, suosnivača legendarne grupe Mi, a ovo je i njihova autorska suradnja jer je Dora napisala glazbu i tekst, dok je Neven raspisao aranžman. Predstavljaju se s pjesmom “Najbolje od mene”. Kantautorica Tommi Mischell i Vince Martell, gitarist benda Vanilla Fudge, također će zasjati u duetu na Šibenskoj šansoni gdje će premijerno izvesti pjesmu “Sama”.

Đani Stipaničev

Šibenska šansona ne bi bila jedan od najboljih festivala domaće glazbe bez legendarnih glazbenika šansonjera. Tako će na pozornicu stupiti i jedinstveni Ibrica Jusić s pjesmom “Kad se zaljubi penzioner”. Tu je i nezaobilazna šibenska Klapa More koja nakon albuma “More je klapa” nastavlja s festivalskim nastupima i otkrivanjem novih pjesama. Ovoga puta dolaze s pjesmom “Grančica ljubavi”. Nisu oni jedina klapa koja će nastupiti na Šibenskoj šansoni. Naime, tu je i još jedna jedinstvena klapa, Policijska klapa sv. Mihovil sastavljena većinom od policijskih službenika koji unatoč teškim i odgovornim poslovima svoje slobodno vrijeme posvećuju radu klape. Nastupit će s pjesmom “Ti si izvor moje sriće”. Do Šibenika će navratiti i sjajna dubrovačka Klapa Kaše sastavljena od studenata, a koja djeluje u duhu davnog pjeva dubrovačkih gospara. Klapa Kaše predstavit će se s pjesmom “Godine su brodovi”.

Policijska klapa sv. Mihovil

Brojni vokalni solisti također će biti dio ovogodišnje Šansone. Tako ćemo slušati i sjajnog televizijskog i radijskog voditelja i pjevača, Marija Lipovšeka Battifiacu. Na festival dolazi s prekrasnom baladom “Zaspali su budni”. Tu je i Tedi Grubica s novom ljubavnom baladom “Ostat ću tvoj san” koja je na društvenim mrežama dobila već brojne pohvale publike. Jedna od rado viđenih pjevačica na šibenskoj pozornici je i Viven Galletta koja će se predstaviti s pjesmom “Tango Dalmatino / Fjaka”, a imat ćemo prilike poslušati i još jednu riječku glazbenicu, mladu kantautoricu Medeu. Nastupit će s autorskom pjesmom “Tugo” s kojom će nastojati osvojiti simpatije šibenske publike i naklonost stručnog žirija. Na tragu mladih vokala, pred šibensku publiku stat će i Sabrina Hebiri s pjesmom “Tvoja mirna luka”. Ova izvrsna vokalistica, koju prije svega poznajemo po angažmanu u A strani HRT-a, ali i po suradnji s Tihomirom Popom Asanovićem na njegovom zadnjem studijskom albumu, iznimno je cijenjena u glazbenim krugovima, a ovo je prilika i da zasja na šibenskoj pozornici. Od izvođača Croatia Recordsa na festivalu će još nastupiti Krešimir Batinica s pjesmom “Drača o pokore”Iva Spahija s pjesmom “Ni juga ni bure”Ksenija Varvodić-Periš s pjesmom “Moja tugo” i Tomislav Šanić sa skladbom “Pobijedi me”.

Medea

U prodaji je i CD Šibenske šansone sa svim skladbama koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu. Cijena dvostrukog CD-a je 79 kuna, a možete ga kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i u webshopu.

115 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail