Novosti

Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambl LADO predstavljaju album “Untamed”

Od danas je u prodaji “Untamed”, novi etno-jazz album na kojem se spajaju dvije sile – Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambl LADO .

“Untamed” sadrži deset pjesama, vrhunskih etno-jazz numera, koje su inspirirane hrvatskom tradicijom, pričama, krajevima, mitovima i legendama. Iza izdanja autorski stoji sam Borna Šercar, predvodnik instrumentalnog sastava Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Kreativnu sinergiju ovog projekta pojačao je Ansambl LADO, i to svojim instrumentalnim i vokalnim solistima.

Borna Šercar danas je već kultno ime hrvatske glazbene scene. Bubnjar i udaraljkaš iza sebe ima uspješnu i raznovrsnu karijeru koju je označilo, između ostalog, i osam godina u Big Bandu HRT-a. Već dugi niz godina surađuje s Josipom Lisac i Gabi Novak, a surađivao je s Arsenom Dedićem i mnogim drugima. O Ansamblu LADO pak nije potrebno naširoko pisati jer je njihova tradicija duga preko 73 godine, a osnovani su sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Suradnja ova dva nagrađivana umjetnička kolektiva započeta je 2019. godine, a pauzirala ju je pandemija koronavirusa. No, objavom albuma spremni su za nove nastupe uživo. S albuma su već objavljena dva singla, “Vještice s Kleka” 2019. godine, a 2021. objavljen je singl i videospot za pjesmu “Rose of Zagorje”. Promocija albuma zakazana je za 6. svibnja u zagrebačkoj Tvornici Kulture, a nakon toga ovaj umjetnički projekt kreće na turneju. Potvrđeni nastupi su 21. lipnja u Medvedgradu, 29. lipnja u Rijeci, 30. lipnja u Bolu na Braču. Koncerti u srpnju kreću od 1. srpnja u Selcima na Braču, 2. srpnja u Šibeniku, 21. srpnja u Grožnjanu i 22. srpnja u Vinkuranu (Cave Romane) kod Pule.

“Untamed” možete kupiti po cijeni  od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili na webshopu.

719 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail