Top novosti

Bajaga i Instruktori – Ovaj svet se menja u prodaji i na vinilu

Novi studijski album legendarnog Bajage i njegovih Instruktora –  “Ovaj svet se menja” – u prodaji je kao bogato opremljeno vinilno izdanje.

Radi se o 180-gramskoj vinilnoj ploči u likovno sjajno opremljenom gatefoldu za koji je zaslužan Vukašin Marković. Svaki kupac na poklon dobiva i download code s kojim može preuzeti cijeli album u mp3 formatu. Novi, trinaesti studijski album u prodaji je na vinilu po cijeni od 130 kuna, a možete ga nabaviti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te svim bolje opremljenim CD shopovima diljem regije. Album je također dostupan na svim streaming servisima, a svaka pjesma je dobila i prateći lyric video – Ovaj svet se menja, potpuno nova pjesma napisana za vrijeme karantene, prvi je singl s kojim su najavili album.

Likovno oblikovanje: Vukašin Marković

Album otvara naslovna pjesma Ovaj svet se menja, a od ostalih tu su nove verzije hitova Zdravka Čolića, Tvoje oči i Moja draga, Ja sam se ložio na tebe koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, Ni na nebu ni na zemlji, naslovna pesma iz istoimenog filma, Otvorena vrata iz istoimene serije, kao i Mladost iz predstave Ženidba i udadba, s djelomično izmijenjenim tekstom i posvećenoj velikim Arsenu Dediću. Osim spomenutih tu su i dvije pjesme nastale ove godine za potrebe filma Hotel Beograd, publici već dobro poznata Darja u duetu s Milošem Bikovićem i Kako se to naziva.

Foto: Nebojša Babić

U izjavi za Novosti.rs govoreći o albumu Bajaga kaže:„Nikada nisam pevao Ja sam se ložio na tebe, Moja draga, Tvoje oči, mnogo ljudi voli pjesmu iz Otvorenih vrata. Za vrijeme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, shvatili smo da jedino može da nas izvadi to da sjednemo i nešto radimo.” Album Ovaj svet se menja donosi devet pjesama, njih osam svima dobro poznatih, ali snimljenih i masteriranih ponovo. Radi se o televizijskim i filmskim hitovima, kao i onima iz mjuzikla te pjesama koje je Bajaga napisao za druge.

Bajagin prepoznatljiv vokal i izričaj, vrhunska svirka njegovih Instruktora i činjenica da je sve snimljeno u „Studiju O” Olivera Jovanovića garancija su da se radi o vrhunskom rock albumu, s pop primjesama, sve ono što smo navikli dobiti od Bajage i Instruktora.

Likovno oblikovanje: Vukašin Marković

Ovaj svet se menja uronjen je u osamdesete, ali produkcijiski je suvremen. Izvršni producent je Dragoslav Gane Pecikoza

(GMR, Beograd) dok je producent albuma Aleksandar Saša Habić, kultno ime i vjerni suradnik Bajage i Instruktora. Za sjajno likovno oblikovanje albuma zaslužan je Vukašin Marković koji je cijeli album uobličio kao svojevrsnu putovnicu Bajage i Instruktora – osobna karta benda.

Foto: Nebojša Babić

Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, u izjavi za RTS rekao je: „Jedan od najvažnijih zadataka diskografa, a pogotovo diskografskih kuća PGP-RTS i Croatia Records-Jugoton je prepoznati, njegovati i uvijek biti uz svoje najbolje izvođače. Bajaga i Instruktori sinonim su za dobru pjesmu, odličan aranžman i savršenu izvedbu, a to upravo dokazuju s novim izdanjem. Zajedničkim snagama i obostranim poslovnim uvažavanjem ponovo predstavljamo i na CD-u i na vinilu odlične pjesme. Za mene i moje suradnike ponovo ugodan zadatak je promovirati i radovati se pozitivnim vibracijama, a Vladimir Grajić, direktor diskografske kuće PGP-RTS je dodao: „Najbolji uvijek idu s najboljima! Još jedanput, Croatia Records i PGP-RTS udružuju snage i objavljuju novi Bajagin studijski album. U tom trouglu velikih, najsretniji će biti slušatelji.”

Naslovna fotografija: Nebojša Babić

1473 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail