Top novosti

Arsen Dedić, Vice Vukov i Ivo Robić na prigodnim poštanskim markama

Hrvatska pošta danas je pustila u opticaj nove prigodne poštanske marke iz serije Hrvatska glazba.

Kao motivi na markama korištene su naslovnice albuma: „Arsen 2“, „Mirno teku rijeke“ i „Jubilarni koncert“ trojice hrvatskih velikana, Arsena Dedića, Vice Vukova i Ive Robića. Album „Arsen 2“, objavljen je 1971. godine za Jugoton. Autor naslovne fotografije je Valent Grobenski, a dizajn je potpisao Ivan Ivezić. Iz 1971. godine je i album „Mirno teku rijeke“ Vice Vukova čiju naslovnu fotografiju i dizajn također potpisuje Ivan Ivezić. Album „Jubilarni koncert“ objavljen je 1965. godine u Jugotonu, a naslovnicu i dizajn ovog albuma potpisuje Tomislav Barić.

U ime Hrvatske pošte govorila je direktorica Ureda za korporativne komunikacije, Jo Kempen, koja je pojasnila kako su ove marke izdane u arčićima od četiri marke čija je pojedinačna vrijednost 7,60 kn, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana. Uramljene omotnice predala je Gabi Novak i Ivani Vukov.

U ime Croatia Recordsa govorio je dugogodišnji glavni urednik Jugotona Dubravko Majnarić, koji je sažeto, ali opet uz zanimljive pojedinosti, govorio o diskografskoj i kulturnoj važnosti ove trojice velikana. Poštanske marke dizajnirali su Ivana Vučić i Tomislav Jurica Kaćunić. Ivana Vučić napomenula je kako je cijeli projekt od ideje do realizacije trajao gotovo godinu dana, a kako je cijelom timu želja da ove prigodne marke putuju svijetom u nadi da će se naći i u brojnim filatelističkim kolekcijama.

Ivana Vukov zahvalila se u ime obitelji Vukov, a mnoštvu okupljenih pročitala je ulomak iz očevog literarnog prvijenca „Pogled iza ogledala“. Ganuta cijelom inicijativom, ali izgledom maraka bila je i Gabi Novak koja se također zahvalila predstavnicima Hrvatske pošte i Croatia Recordsa, a posebno Dubravku Majnariću koji je još jednom podsjetio na značaj Arsen Dedića, Vice Vukova i Ive Robića.

Na predstavljanju prigodnih poštanskih maraka među okupljenima bili su i fotograf Valent Grobenski, dizajner svih Jugotonovih vinila Ivan Ivezić, legendarni zagrebački pijanist Branko Bulić Bula i glumica Ksenija Pajić.

Foto: Nikola Knežević

6407 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail