Colonia je hrvatski glazbeni pop/dance sastav. Osnovan je 1996. godine u Vinkovcima.

Sastav je nastao kao plod suradnje Borisa Đurđevića i Tomislava Jelića, radijskih voditelja i producenata, te Indire Levak, koja im je pjevala vokale pri snimanju reklama i džinglova. Ime Colonia potječe od rimskog naziva za Vinkovce, grad u kojem su odrasli Boris i Tomislav. Za dance glazbu su se opredijelili zato što su Boris i Tomislav radili kao DJ-evi po klubovima. Prvi album prodan je u 36.000 primjeraka, drugi u 42.000 a treći u više 60.000 primjeraka. Tomislav je napustio Coloniu 2014. godine. Grupa 2017. godine dobivaju novu pjevačicu Ivanu Lovrić.

Indira Levak bila je prva vokalistica sastava i obrazovani glazbenik.

Rođena je 15. rujna 1973. godine u Županji, od oca Franja i majke Ismete. Završila je glazbenu školu “Srećko Albini” u Županji. U dvanaestoj godini postaje član županijskog orkestra limene glazbe, gdje punih 13 godina svira klarinet. U osmom razredu osnovne škole osniva sastav s četiri kolegice – “Zauvijek mladi”. U jesen 1993. godine zapošljava se u Županijskom uredu za opću upravu, a 1995. godine na poziv Borisa i Tomislava postaje vokal sastava. Coloniju napušta 2017. godine zbog neslaganja u sastavu te započinje solo karijeru.

Boris Đurđević autor je glazbe i tekstova na svim albumima, a zajedno s Tomislavom i aranžmana.

Rođen je 15. ožujka 1973. godine u Vinkovcima. Prvi sastav osnovao je s društvom iz škole. Uz pomoć računala i klavijatura skladao je svoje prve pjesme. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, sa svoja dva najbolja prijatelja osniva novu grupu, ali ubrzo se razilaze. Krajem 1993. godine počinje raditi na VFM radiju i kao DJ i producent. Zahvaljujući tom poslu, upoznaje Indiru i Tomislava. U studiju CBS snima svoj prvi single “Nek vatre gore sve” koji se počinje vrtiti po svim radio stanicama i dovodi ga do sklapanja ugovora s diskografskom kućom Crno Bijeli Svijet.

 

Ivana Lovrić rođena je 14.1.1992. godine u Splitu. Pjevačica grupe postaje 2017.

Obrazovani je glazbenik, a školovala se u glazbenoj školi ˝Krsto Odak˝ – Drniš. U Zagreb dolazi živjeti i studirati 2010. godine. Profesionalnu glazbenu karijeru započela je 2012. godine kada je snimila duet s Lukom Nižetićem, a nakon toga u suradnji s poznatim hrvatskim tekstopiscem Fayom Buljubašićem osniva svoj prvi band. Kad je dobila poziv za Coloniju, još uvijek je bila njegov član.

Završila je elektrotehnički fakultet u Zagrebu te ima zvanje inženjerka elektrotehnike.

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail