Novosti

Kompilacija Proljeće je otpočelo s nadom na svim streaming servisima

Proljeće je oduvijek bilo inspiracija pjesnicima, umjetnicima, glazbenicima, slikarima. Donosilo je optimizam, vjeru u bolje sutra i vedrije dane kojima se svi raduju. Priroda je u proljeće divna u svoj svojoj raskoši, a lijepo i toplije vrijeme ulijeva nadu da će to najljepše godišnje doba prizvati puno novih i nezaboravnih trenutaka“, piše Natalija Cajić, urednica kompilacije Proljeće je otpočelo s nadom koja donosi 24 velika hita u čast proljeću. Proljeće je u mnogim pjesmama opjevano na različite načine. Netko mu se raduje, očekuje susrete i uživa u tek procvjetalom cvijeću. Netko je pak tužan, zbog rastanaka, nedostajanja ili sjete koja se podvukla pod kožu.

U katalogu nekadašnjeg Jugotona, a današnjeg Croatia Recordsa postoje pjesme u kojima se spominje ovo godišnje doba. Mnoge od njih i jesu najljepše pjesme o proljeću. Napisala su ih, stvorila i otpjevala velika glazbena imena ovih prostora kao što su Ksenija Erker po čijem je stihu iz pjesme Proljeće bez tebe ova kompilacija i dobila ime. Osim nje, na kompilaciji koju otvara evergreen Nekako s proljeća nalaze se i pjesme velikana kao što su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Darko Domijan, Ljiljana Petrović, Miki Jevremović do pjesama legendarnih grupa Animatori, Teška industrija, Plavi orkestar i Pro arte dok kompilaciju zatvara pjesma Sunce, oblak, vjetar najveće hrvatske pop zvijezde Mije Dimšić.

Ove godine proljeće je u cijelom svijetu stiglo s puno neizvjesnosti te mu se i nismo mogli obradovati, onako kako bi to trebalo. Došlo je tiho i kako kaže čuvena pjesma “otpočelo je s nadom da će jednom drugačije biti“. Zato smo vam pripremili kompilaciju koja donosi 24 pjesme u čast proljeću. Slušajući ih uživat ćemo, sjećati se, radovati, a neki stihovi će nas možda i rastužiti, ali sama činjenica da je proljeće, osvijetlit će naše misli koje će odlutati niz zelena polja.

Deezer

Apple Music

Zorro Tunes

 

2852 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail