Novosti

Dejan Cukić & Spori Ritam bend objavili album “Ulica bez brojeva” i za hrvatsko tržište

Jedan od najistaknutijih regionalnih kantautora, Dejan Cukić, već desetljećima ispisuje važne stranice regionalne glazbene scene, prvo kao član istaknutog benda Bulevar, a potom i kao dio sastava Bajaga & Instruktori te krajem 80-ih godina kao Dejan Cukić & Spori Ritam bend.

U zadnje vrijeme nakon određene stanke ponovno je aktivirao ovaj projekt i objavio novi studijski album pod nazivom “Ulica bez brojeva”. U suradnji s izdavačkom kućom Croatia Records album sada predstavlja i za hrvatsko tržište. Sniman i miksan u studiju “Peđina kuhinja”, dok su bubnjevi i električne gitare snimane u studiju “Andy”. Producent izdanja je Predrag Milanović, a sjajno likovno oblikovanje potpisuju Jugoslav i Jakša Vlahović na fotografije Časlava Petrovića. Na albumu se nalazi 10 pjesama u duhu 80-ih godina, a na tragu moderne produkcije. Upravo je Dejan Cukić sa svojom glazbom težio budućnosti i stoga je ona uvijek bila svevremenska.

Osim Dejana Cukića u Spori Ritam bendu sviraju: Dragan Mitrić na klavijaturama i harmonici, Predrag Milanović na bas gitari i klavijaturama, Safet Petrovac na električnim i akustičnim gitarama i Slobodan Jurišić za bubnjevima. Na albumu su još svirali i pjevali: Nikola Čuturilo, Andreja Jovanović, Nevena Filipović, Branko Isaković, Gabor Bunford, Bora Veličković, Ivan Jovanović i Aleksandar Vejnović.

Album “Ulica bez brojeva” itekako ima svoje brojeve, 10 pjesama koje će pronaći svoje mjesto kod publike istančanog glazbenog ukusa, ali i duha 80-ih godina. Možete ga kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 99 kuna.

3021 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail