Novosti

U Arheološkom muzeju predstavljeno izdanje “Something Wild” Anđelka Krpana

U utorak, 29. listopada u zagrebačkom Arheološkom muzeju održana je promocija albuma “Something Wild” Anđelka Krpana.

Profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i jedan od najcjenjenijih hrvatskih violinista predstavio je uz prisustvo prijatelja, kolega glazbenika i medija 17. po redu album koji je objavio za izdavačku kuću Croatia Records. Program je vodila muzikologinja Gordana Krpan, a govorili su urednik Croatia Recordsa Domagoj Bešlić, skladatelji Nenad Firšt i Alfi Kabiljo te akademik Zoran Juranić, koji je u ime HDS-a Anđelku Krpanu dodijelio nagradu “Vatroslav Lisinski” za sveukupno zalaganje za promociju i izvođenje djela hrvatskih skladatelja. 

“Skladbe hrvatskih skladatelja vrlo se rijetko izvode i relativno rijetko snimaju, no posebnost među takvim djelima su skladbe za violinu. Teško da će vam čak i stručnjaci moći nabrojati 60-ak minuta glazbe pisane isključivo za violinu, ali u mojih 30 godina bavljenja glazbom uvijek sam svirao nešto za solo violinu. Prirodno je bilo da sve to saberem na jednom nosaču zvuka, koji je vrlo raznolik i atraktivan za slušanje. Iznimno sam sretan da je moja supruga, Gordana Krpan, moja najveća podrška za sve što radim.” – rekao je Anđelko Krpan.
“Kao uredniku ovog izdanja pripala mi je iznimna čast nastaviti jednu divnu suradnju koja traje već dugi niz godina i na koju smo kao izdavačka kuća izuzetno ponosni. Velika hvala gospodinu Krpanu na povjerenju koje nam ukazuje iz godine u godinu, iz izdanja u izdanje, te na taj način obogaćuje naš glazbeni katalog svojim djelima. Radujemo se budućnosti i novim zajedničkim projektima.” – dodao je urednik izdanja, Domagoj Bešlić.

Izdanje “Something Wild” Anđelka Krpana možete naći na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.

1534 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail