Novosti

Goran Bregović krajem godine u beogradskoj Areni!

Nakon gostovanja na svim prestižnim koncertnim pozornicama diljem svijeta, Goran Bregović će predstaviti beogradskoj publici svoj hvaljeni album “Tri pisma iz Sarajeva” na koncertu u “Štark areni” 15. prosinca 2018. godine.

Poslije točno dva desetljeća od posljednjeg susreta ovo će biti prilika da beogradska publika obnovi svoje poznavanje njegovih svjetskih hitova filmske glazbe i upozna se s njegovim aktualnim albumom koji je u britanskom “Guardianu” dobio najviše ocjene. Koncert će trajati dva i pol sata, Bregovića će pratiti Simfonijski orkestar RTS, a najavljeno je i gostovanje eminentnih glazbenika, prijatelja i suradnika iz svih faza Bregovićeve izuzetne karijere. Na koncertu u “Areni” nastupit će između ostalih Zied Zouari (Tunis), Lizerson Geršon (Izrael) i Beograđanka Mirjana Nešković.

Sâm Bregović smatra “Tri pisma iz Sarajeva” krunom svoje karijere. To je koncert za violinu koji se svira u tri različita manira: maniru klasične kršćanske škole, židovskog klezmera (u Bregovićevoj tehnici) i muslimanskog orijentalnog razumijevanja. “Tri pisma” su adresirana na tri religije u čijem je okruženju u Sarajevu Bregović odrastao. Album je objavljen u prosincu prošle godine u izdanju Un Universal Musica i AG-PR Productiona, te za naše područje pod etiketom Croatia Recordsa. Dočekan je hvalospjevima stručne glazbene javnosti širom svijeta.

Zbog sve većeg zanimanja za njegovom glazbom, Goran Bregović se praktično neprekidno nalazi na svjetskoj turneji i svira čak 150 koncerata godišnje s Orkestrom za vjenčanje i sprovode te Bijelim dugmetom. Bregović je prvi glazbenik s balkanskih prostora koji je stekao svjetsku slavu, jedini naš dobitnik najveće glazbene nagrade “Grammy” i inspiracija mnogim priznatim glazbenim zvijezdama širom svijeta, koje u njegovom radu pronalaze uzora i odgovore. S obzirom da je Bregović uvijek davao posebnu pozornost koncertima u Beogradu, nema sumnje da će se u “Areni” odviti spektakl kojim će se Beograd ponositi.

Ulaznice kreću u prodaju 1. listopada.

Album “Tri pisma iz Sarajeva” možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa ili na linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=963532

Amazon: https://www.amazon.com/dp/B078NXQ57L

Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/54107022

2694 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail