Top novosti

Dejan Cukić u prepunom Croatia Records studiju predstavio izdanja “Ulica bez brojeva” i “Greatest Hits Collection”

Nakon koncerta na Jahorini i nastupa s pjevačkom zvijezdom Bryanom Ferryjem, Dejan Cukić i Spori Ritam posjetili su prostore Croatia Recordsa gdje je predstavljeno njihovo novo studijsko izdanje “Ulica bez brojeva” i kompilacija “Greatest hits collection”.

11 godina diskografske stanke iznjedrilo je 10 pjesama koje je odsvirao sastav vrhunskih glazbenika, a novi materijal došli su poslušati i podržati brojni kolege poput Jurice Pađena, Tihomira Popa Asanovića, Davorina Bogovića, Dražena Scholza, Huseina Hasanefendića Husa, Pike Stančića, Zlatka Galla, Mihaila Parusheva, Mladena Puljiza, Rejhana Okanovića i Dragomira Herendića Dragiannija. Akustične verzije pjesama “Letnje kiše”, “Ja bih da pevam” i “Spori ritam” sjajno su zvučale u prepunom Croatia Records studiju, a nastup je zaključen hitom “Mokre ulice (Milica)”.

Foto: Samir Cerić Kovačević

“Osjećam se specifično jer ovo je ustvari novi početak za nas. U bivšoj državi svi izvođači su htjeli napraviti nešto u Beogradu, a kako mi dolazimo iz tog grada, Zagreb nam je uvijek bio izazov. Moja karijera je i počela u ovoj zgradi prije 40-ak godina, kada je bivši glavni urednik Siniša Škarica potpisao bend Bulevar s kojim sam nastupao. Stoga je predivan osjećaj vratiti se u Zagreb za koji me veže toliko lijepih uspomena. Drago mi je što priču počinjemo albumom ‘Ulica bez brojeva’, jer mislim da je to nešto najbolje što smo napravili u karijeri. Možda je i dobro što smo čekali ovoliko dugo”.rekao je Dejan Cukić.

“Ovaj projekt nam je posebno bitan. Prvotna ideja bila je objavljivati singl po singl, ali sam inzistirao na albumu i drago mi je da smo na kraju odlučili vratiti se korijenima i objaviti ga. Kod snimanja albuma nismo se htjeli ograničavati vremenom, bilo nam je najbitnije da smo zadovoljni onime što smo napravili.”dodao je klavijaturist i suautor Dragan Mitrić.

Foto: Samir Cerić Kovačević

“Dejan mi je oduvijek bio jedan od najboljih pjevača i uvijek smo se jako dobro družili. Sve njegove glazbene faze su mi sjajne i smatram ga vrhunskim umjetnikom. Jako mi je drago što sam danas došao na promociju.”dodao je Davorin Bogović.

“Meni je neobično drago da je Croatia Records osim novog studijskog albuma objavila i kompilaciju Dejana Cukića i grupe Spori Ritam. Ovo je odlična prilika da se s Dejanovim autorskim i izvođačkim radom upoznaju i neke mlađe generacije. Njegove pjesme uvijek je karakterizirao jedan izuzetno dobar spoj glazbe 80-ih i lijepih, prepoznatljivih harmonija.”rekao je cijenjeni glazbeni kritičar Zlatko Gall.

“Ovo su neka nova vremena, vremena za analiziranje prošlosti, ali i planiranje budućnosti. Dejan Cukić nekad je s Bulevarom bio u Jugotonu i u tom razdoblju dokazao se kao vrhunski glazbenik. Danas smo čuli puno dobrih novih i starih pjesama i smatram da je naša dužnost gurati ljude koji imaju što za reći.”zaključio je direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Novim studijskim izdanjem “Ulica bez brojeva” i kompilacijom “Greatest Hits Collection” Dejan Cukić i njegov Spori Ritam bend i više nego uspješno obilježili su povratak na regionalnu glazbenu scenu, a sve češćim nastupima uživo još jednom potvrđuju svoju individualnu glazbenu kvalitetu. I ono što je najvažnije – publika ih nije zaboravila nego je uz njihovu glazbu ponovno vratila sjećanja i emocije iz nekih starijih vremena.

1238 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail