Ljubojna

Greatest Hits Collection

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Ljubojna ili “ljubav” i “borba”, jedan je od najistaknutijih i najreprezentativnijih bendova u regiji koji donosi, na autentičan način, puls makedonskog glazbenog ritma, ne samo u ono što se naziva urbanom glazbom, već i u široki svjetski glazbeni korpus. Ljubojna nije samo zvučno ime, već i grupa koja stvara glazbu sa svom strasti, entuzijazmom i žestinom koje se izražavaju kroz glazbu kao univerzalni materinji jezik.
Poigravajući se energijom rock benda u svim njegovim oblicima – tradicionalnom, klasičnom, popularnom i eksperimentalnom – Ljubojna glazbu izražava glasom Vere Miloševske i skladateljskim i producentskim radom basista Olivera Josifovskog, koji su postali prepoznati kao sinonim za Ljubojnu koja, eksperimentirajući i istražujući, stalno iznova osvježava glazbu održavajući svoj zvuk modernim, moćnim, elegantnim i energičnim.

Ovo glazbeno putovanje diljem svijeta, gdje su razni glazbeni stilovi spojili najudaljenije zemljopisne lokacije, ugniježđeno je u glazbenom koncentratu u samom srcu Balkana na mediteranski način što ga čini autentično sunčanim i aromatičnim.
Ovom kolekcijom, objavljenom unutar etikete Croatian World Music, na kojoj se u 12 pjesama nalazi pomno odabrani presjek njihove dugogodišnje karijere, Ljubojna se diskografski predstavlja široj publici kroz sintezu svih izražajnih i elegijskih emocija i zvukova radosti, tuge, euforije, intenzivnosti i strasti u njihovom jedinstvenom stilu između “chill-outa”, popa, funka, soula, folka i jazza.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail