Već kao tinejdžerica postizala je zapažene rezultate na natjecanjima mladih pop pjevača. Nakon završenog studija American College for Management and Technology u Dubrovniku kreće u Njemačku gdje pod etiketom Clubware Recordsa 2001. godine izdaje prvi singl Feels Like Heaven. Nakon visokog plasmana na show-u Deutschland sucht den Superstar te pobjede na prvom Hrvatskom idolu potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records. Od tada je izdala prvi hit singl Treba mi snage za kraj te nedugo zatim i svoj prvi album Žanamari. 2005. godine nastupila je na Dori sa pjesmom Kako da te volim, 2006. izvodeći singl Ljubav za jednu noć, dok na istom natjecanju 2007. godine nastupa s pjesmom Jedino moje prvi put kao kantautorica. Singlovima Da mi daš još samo jednu noć(CMC Festival, 2008.), Ljubav (CMC Festival, 2009) te Crni leptire s kojim konkurira na 14. Hrvatskom radijskom festivalu, najavila je glazbeni preokret u pop-rock pravcu.

Od 2008. do 2011. nastupa sa sastavom Syndrome (Josip Konfic – bubanj, Luka Abrus – klavijature, Petar Vidaković – gitara, Pavle Sviličić – bas-gitara) izvodeći osim autorskih pjesama i domaće i strane pop-rock obrade, a u istom razdoblju djeluje i uz Matija Dedić Electric Band u svojevrsnoj zanimljivoj fuziji pop-rock vokalne izvedbe u jazz aranžmanu.

2009. Žanamari formira sastav J’Animals, sklapa novi autorsko-izvođački ugovor s Croatia Recordsom , ulazi u studio sa Dejanom Oreškovićem i Igorom Ivanovićem te započinje stvarati prvi autorski album. Već prvim singlom Nije napola najavila je zvuk novog materijala s elementima pop rocka, čime je probudila znatiželju glazbene kritike i lavinu pozitivnih komentara publike. Drugi singl Kreten pomalo zavladao je radijskim eterom i dao vjetar u leđa cijelom projektu. Prilikom snimanja pjesme Oteti pa vraćeni u studio je ušao gitarist Jura Geci poznat po djelovanju u Voodoo Lizardsima i Emil Kranjčić prijašnji bubnjar Dead By Mistake-a te su zajedno odlučili formirati sastav. Nakon što su im se priključili basist Sebastian Jurić, koji djeluje i u Sane-u, i nekadašnji klavijaturist Voodoo Lizardsa Nikola Vranić, novi zvuk s naglašenim gitarama tražio je angažman još jednog gitarista. Gordan Dragić, gitarist i autor Skauta, u sastav je ušao posljednji, ali je svojim autorskim talentom vrlo brzo preuzeo vodeću ulogu u stvaranju novih rifova za Žanamari & J’Animals.

Ime sastava je proizašlo iz pseudonima J’Animale. Pjesme KrugoviDijagnozaGentleman i Oskar J’Animalsi su stvorili i snimili zajedno. Krugovima i promocijom u klubu Hard Place promovirali su album Druga vrsta izdan u studenom 2011. Za sljedeći singl s aktualnog albuma izabrali su pjesmu “Dijagnoza” te ju premijerno izveli na Rock večeri CMC Festivala u lipnju 2012., koja je naknadno dobila i akustičnu radio verziju. U međuvremenu Vranić je zbog obaveza vezanih uz solo projekt morao izaći iz sastava. Na jesen 2012. na mjesto Jure Gecija dolazi gitarist Dario Bulatović, sceni poznat po autorskom projektu Violate, a bas preuzima Tomislav Šušak, bivši član sastava Kinoklub i Ramirez.

Posljednji singl s aktualnog albuma Gentleman objavili su u live izvedbi iz Boćarskog doma gdje su nastupali ispred sastava Goran Bare i Majke u prosincu 2012. Na festivalu Melodijama Mostara 2013. godine osvajaju nagradu za najbolju interpretaciju (skladba Slobodan pad). U svibnju 2013. Nastupili su kao support velikom Joe Satrianiu u Zagrebu i Ljubljani u sklopu Unstoppable Momentum World Tour-a, gdje su premijerno izveli i najnoviji singl Kao da nema sutra te publici otvorili vrata u svoj novi opus. S promocijom istoga nastavili su i u lipnju i srpnju, zasviravši prvi put na Arsenal Fest- (Kragujevac) te na EXIT Festival-u (Novi Sad).

U rujnu 2013. na mjesto Daria Bulatovića dolazi gitarist Rene Coner, dok mjesto basista J’Animalsa preuzima Mario Perčić. U prosincu 2013. u novom sastavu predstavljaju novi službeni singl Oči u oči/The Game of Shadows te najavljuju službenu premijeru novog video spota za 16.siječnja 2014.

U lipnju 2014. Žanamari se udaje za Marija Perčića te mijenja prezime u Perčić. U svibnju 2015. na svijet dolazi njihova prva kčerkica Gabriela.

U prosincu 2015. Žanamari se nakon porodiljne pauze vraća na glazbenu scenu pjesmom “Tako blizu” s kojom sudjeluje na 63. Zagrebačkom festivalu. Iako ponovo nastupa kao solo izvođač uz nju su i dalje isti članovi nekadašnjeg sastava J’Animals. Novu pjesmu napisala je zajedno s bivšim basistom Tomislavom Franjom Šuškom, a za produkciju je zaslužan Gordan Dragić.

U ožujku 2016. novim mainstream klupskim pop singlom “U ratu i ljubavi feat. Aleksandra Kovač” najavljuje preokret u glazbenom pravcu. Ovom “girl power” suradnjom Žanamari započinje svoju novu glazbenu eru. Spot je napravila njena vlastita produkcijska kuća V.R.H. Productions, a režirao ga je njen muž Mario Perčić.

Novosti

Nije pronađena nijedna objava vezana uz izvođača. ..

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail