Disciplina kičme (ili Disciplin A Kitschme) je jedan od najpoznatijih srpskih rock sastava. Frontmen sastava još od njegova osnutka je Dušan Kojić – “Koja”. Njihova glazba mješavina je mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka, jazz fuzije, drum and bassa i mnogih drugih.

Sastav su 1981. osnovali Dušan Kojić – “Koja”, Nenad Krasavac – “Kele”, ali budući da je Krasavac odlučio ići u vojsku zamijenio ga je Srđan Todorović – “Žika”.

Sastav je do 1991. godine radio u Beogradu, te su za to vrijeme objavili sedam albuma. Sastav je odličnim izvedbama stekao brojne obožavatelje diljem tadašnje Jugoslavije.

Godine 1992. Kojić je otišao u London, gdje je surađivao s inozemnim glazbenicima. U Londonu je objavio albume “I Think I See Myself On CCTV” (1996.), “Heavy Bass Blues” (1998.) i “Refresh Your Senses, NOW!” (2001.).

Koja se 2002. godine vratio u Beograd, a tri godine kasnije, okuplja novu postavu Disciplin A Kitschme. Album Uf! sastav objavljuje 2011. godine. U suradnji s vinkovačkim glazbenikom Igorom Djekeom 2015. godine izdali su svoj posljednji album “Opet”.

Novosti

Nije pronađena nijedna objava vezana uz izvođača. ..

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail