Drago Diklić

Zagreb je najljepši grad – Live at Lisinski (Koncert u povodu 65 godina rada) (Blu-ray)

Poslušajte Posjetite stranicu izvođača
Itunes Amazon Deezer Webshop

Koncertom u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu Drago Diklić je prije godinu dana proslavio 65 godina rada. Koncert je posvetio voljenom Zagrebu i svojoj publici i nazvao ga Zagreb je najljepši grad (Live at Lisinski), a na njemu je premijerno predstavio i dvije nove pjesme o ZagrebuZagreb i Kaja (skladao i izveo Drago Diklić) i Zagrebačka šetnja (skladao i izveo Hrvoje Hegedušić) koje je napisao Enes Kišević. Od prošloga tjedna album je u prodaji na dvostrukom CD-u, a od ovoga petka dostupan je i na Blu-rayu s cjelokupnom snimkom u visokoj kvaliteti. Aranžmane svih pjesama izvedenih na koncertu potpisuje upravo Drago Diklić. Koncert je snimao Vinko Vidović, a miksao i masterirao Goran Martinac u Croatia Records Studiju. Izvršni producent bio je Krešimir Dolenčić, a producenti snimanja Nikolina Mazalin i Rajko PavlovićMarko Zeljković Zelja režirao je i montirao videosnimku koncerta. Likovno oblikovanje potpisuje Ana Luketin Fahrenwald, fotografije Samir Cerić Kovačević, dok naslovnicu krasi fotografija Davora Denkovskog.

U drugoj polovici 20. stoljeća Drago Diklić osniva sastav The Professionals/Profesionalci koji ga je pratio i na koncertu u Lisinskom, a ovoga puta članovi su bili Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitarama i mandolini, Mladen Baraković na bas gitari i Josip Cvitanović na bubnjevima. Na koncertu smo imali prilike čuti njegove najveće hitove poput Zagreb je najljepši gradGde si sad moj prijatel, Još samo večerasOpet si plakalaVse bum zapil i Domovino moja lijepa, zatim američke standarde poput UnforgettableNew, York, New York i If I Had a HammerItalija Medley (Anema e core, La più bella del mondo, Parlami d’amore Mariù, Quando quando quando), ali i obrade pjesama njegovih velikih prijatelja poput Ive Robića i Zvonka Špišića. 

Ovaj koncert još jednom je dokazao koliku je veliku publiku Drago Diklić  tijekom 65 godina okupio, ali i potvrdio kako je riječ o jednom od najboljih hrvatskih vokala stare generacije koji su vokalno i danas iznad mnogih interpretatora novije generacije. Na koncertu je kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin, uručila Dragi i posebno priznanje za 65 godina uspješne karijere.

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail