Album

YU GRUPA (LP)

U prodaji vinilno reizdanje albuma prvijenca kultne YU grupe
 

YU grupa nezaobilazno je ime kada govorimo o rock glazbi na prostorima bivše države. Bend koji su 1970. osnovali braća Dragi i Žika Jelić ispisao je neke od najvažnijih stranica rock antologije, a album prvijenac “YU grupa” ostat će zlatnim slovima upisan u povijesti diskografije naših krajeva. Danas, 50 godina nakon objave kultnog albuma, Croatia Records s ponosom predstavlja bogato opremljeno vinilno reizdanje s ekskluzivnim fotografijama, tekstovima i remasteriranim snimkama na 180-gramskom vinilu.

Vrijeme će pokazati kako su upravo pjesme objavljene na albumu prvijencu postale neke od najvećih uspješnica YU grupe. “Trka”, “Čudna šuma”, “Crni leptir”, i “More” dobro su poznati naslovi uz koje su odrastali nebrojeni obožavatelji, a koje na koncertima legendarnih rockera i dan danas u glas pjevaju pripadnici starijih, ali i mlađih generacija.

Od objave prvog albuma prošlo je 50 godina, a uspomene na najveće hitove YU grupe ne blijede. U prostorijama Radija Beograd održala se velika izložba fotografija povodom 50 godina djelovanja benda, u suradnji s diskografskim kućama Croatia RecordsPGP RTS RTV Ljubljana objavljen je box set sa svim njihovim pjesama, a snimljen je i dokumentarni film koji je dočekao sjajne reakcije publike.

U rujnu 2022. godine, povodom 50 godina postojanja YU grupe, održan je veliki koncert na Tašmajdanu gdje su se bendu pridružili kolege glazbenici među kojima su bili Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić, Tihomir Pop Asanović, Dado Topić, Sead Zele Lipovača, Bruno Langer i brojni drugi.

683 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail