Mirna

Posljednji trend

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

“Posljednji trend” naziv je drugog studijskog albuma riječke glazbenice Mirne Škrgatić, odnosno njezin prvi album za Croatia Records i prvi album žešćeg zvuka za koji kaže da je inspiriran pop i rock glazbom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a koju je intenzivno slušala u razdoblju stvaranja albuma.
“Žešći zvuk je došao prirodno iz razloga što se u takvoj vrsti glazbe osjećam najugodnije i tu sam kao doma. Mark Mrakovčić je idealan producent za tu vrstu glazbe i razumije moje afinitete”, istaknula je Mirna.

Mirna Škrgatić pripada novoj generaciji kantautorica, odnosno umjetnica sa specifičnim izričajem, a koja je u vrlo kratko vrijeme dobila sjajne kritike javnosti i struke. Uz odlične vokalne sposobnosti veže je i smisao za skladanje i pisanje, a u svemu tome vidjela je producenta Marka Mrakovčića kao osobu koja će se znati prilagoditi njezinim ambicijama te učiniti ovaj materijal još konkretnijim i izazovnijim za slušatelja.

Album je nazvan po jednom od singlova, a riječi “Posljednji trend” objedinjuju aktualni trenutak koji pjesme tematiziraju, od kojih su neke vrlo osobne, dok se većina osvrće na vrijeme i društvo u kojem živimo. Osim pjesme “Posljednji trend” na albumu se nalaze i preostali singlovi “Usne grizem”“Strašila”, “Draga moja” feat. Ivana Kindl i aktualni “Idemo van”. Uz to na albumu je još sedam potpuno novih pjesama, a sve skupa možda naizgled djeluje prilično različito, ali zahvaljujući aranžmanima Marka Mrakovčića dobiva novo ruho i tvore jednu zajedničku, smislenu cjelinu – baš onako kako je Mirna zamišljala i htjela.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail