BLAŽ LENGER I VLADO SMILJANIĆ

BLAŽ LENGER I VLADO SMILJANIĆ – PODRAVSKE POLKE

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop
U prodaji je novi album Blaža Lengera i Vlade Smiljanića 
Album “Podravske polke” čini šesnaest najpoznatijih polki iz tog kraja. Kompletan materijal za ovu kompilaciju skupio je i obradio poznati podravski skladatelj Vladimir Smiljanić, a objavljuje ga Croatia Records.

Slušatelji će moći uživati u zvukovima lengendarnog Ansabla Blaža Legera iz 60-ih i 70-ih godina, kao i u nešto modernijim obradama Vlade Smiljanića. Uz grupu TajnaZagrebačke soliste i Ex Panoniu Smiljanić je priredio osam poznatih podravskih polki, a na albumu je i osam starih snimki Blaža Lengera.

Oboje su na svoj način dali zanimljiv obol melodijama koje se ne smiju zaboraviti: Lenger uz “plač” svojih violina, a Smiljanić uz svoje tamburaše. Iako su kroz vrijeme sve melodije s ovog CD-a postale podravski evergreeni, dobro ih je sačuvati i u ovom obliku.

Aranžmane za svoje polke Blaž Lenger postavljao je sam, a za Smiljanića su raspisivali: Dabi LukačDamir MihovecMiroslav Navračić i Hrvoje Majić. Ansambl Blaža Lengera svirao je uglavnom tradicionalne melodije koje je obogaćivao zvukom violina, a na albumu zvuče potpuno autentično, kako su zvučali i prije pedesetak godina. “Podravske polke” je izdanje koje će oduševiti sve ljubitelje podravske glazbe, a ponajviše one koji će uz šesnaest nezaboravnih polki moći i zaplesati.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail