Album

Live @ Dom sportova (BD)

12. studenog 2022. godine u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova najbolji predstavnici hrvatske rock scene, Goran Bare & Majke, održali su nevjerojatan koncert i zabilježili ga trajno u audio i video formatu. Pet mjeseci kasnije, snimka koncerta objavljena je na dvostrukom CD-u, a sad je stigla i na Blu-Rayu s ekskluzivnim bonus sadržajima.

Kada govorimo o Goranu Bari, možemo zaključiti kako je riječ o jednom od rijetkih istinskih rockera na našem području, koji zapravo rock and roll živi punim plućima. Rock propovjednik, kako ga neki znaju nazivati, sa svojim Majkama ispisao je povijest rock glazbe na našim prostorima i što je najvažnije, ispisuje i neku novu povijest.

Jednu stranicu ispisao je i koncertom u Domu sportova koji je bio rasprodan i na kojemu je energija došla do samog usijanja. Rockerskipovremeno i blueserskiprljavo i briljantnoiskreno i emotivno – Goran Bare & Majke publiku su ostavili bez daha što je rezultiralo i time da su čak nekoliko puta izašli na bis na pozornicu.

“Nepogrešivo strastven, emotivan i usklađen s Majkama, Goran Bare uzdiže desetljećima stare pjesme retrospektivnom zrelošću. Publika, glasnija nego ikad prije, entuzijastično je reagirala i odgovarala na gotovo telepatsku međuigru Majki. Bilo je neponovljivo biti dijelom ovako angažirane i zahvalne publike”, napisala je tada Ivana Lulić u osvrtu s koncerta za portal Glazba.hr. Ivan Dukić, novinar portala Soundguardian napisao je: “Ono što smo čuli od Bareta i Majki u najkraćem opisu bila je ‘Fantastična vatra’. Demonstracija je to bila sveukupne slobode, koju ako ništa drugo, barem kroz glazbu možemo ostvariti.”Goran Bare, Berislav BlaževićKruno DomaćinovićMario RašićDavor Rodik i Alen Tibljaš držali su publiku u ekstazi tijekom cijelog koncerta koji je pokazao da će njihova imena trajno biti ispisana u rock enciklopedijama naših prostora. Ipak rock and roll živi vječno!

605 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail