Album

LIVE AT BOOGALOO

Zadruga predstavlja CD i Blu-ray izdanje s obljetničkog koncerta u Boogaloou
 
Nakon što su u prosincu 2021. godine u klubu Boogaloo obilježili 30 godina postojanja, kultni hrvatski punk rock bend Zadruga objavljuje CD i Blu-ray izdanje s obljetničkog koncerta. 29 zabilježenih pjesama predstavlja do sada najopsežniji presjek njihovog glazbenog djelovanja, ali i podsjetnik zašto je nakon toliko godina ovaj bend i dalje nevjerojatno aktualan. Uspješnice poput “Mala Čiči”, “Plahnem te z bičem”, “Dok bil sam mlad”, “Ja živim u malome selu”, “Micika”, “Nekak mi je ljepše biti sam” i “Šaka žute zemlje” izvedene su u sjajnim aranžmanima, a brojni gosti iznenađenja dali su izuzetan doprinos nezaboravnoj glazbenoj večeri.

“Krenuli smo sad već davne 1990. bez vizije, plana i namjere ili imperativa bilo čega. Onako, zato jer nam se to dopadalo i jer smo imali ideja koje su izlazile van. U principu, do danas se u tom smislu nije ništa posebno promijenilo. Zadruga je bend ideja i bend živih svirki. Klubovi, zatvorena rock atmosfera, je ambijent u kojem se najljepše osjećamo i u kojem dolazi do izražaja sve ono što mi jesmo. Svirački potencijal i atmosfera uz našu najbolju publiku koja većinom kuži i s kojom smo na istoj valnoj duljini“, poručuje Zadruga.

Iako će reći kako niti jedan studijski zapis ne može predstaviti Zadrugu kao live svirka pred publikom, bend je u odličnom ambijentu kluba Boogaloo zabilježio zaista sjajnu audio i videosnimku koncerta. Tonsko snimanje, mix i mastering potpisuje Mauro Širol iz Croatia Records Studijaprodukciju supotpisuju Ivica Dajak i Mauro Širol, dok iza režije i glavne kamere stoji Marko Zeljković. Fantastično likovno oblikovanje potpisuje Darko Kujundžić.

687 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail