Album

ARSEN DEDIĆ – 25 GREATEST HITS (LP)

Dvostruki vinil, 25 velikih pjesama genija Arsena Dedića
 
Croatia Records ovog je ljeta pokrenula novu glazbenu ediciju “25 Greatest Hits” isključivo na vinilima. Riječ je o glazbenom projektu koji ima za cilj podsjetiti na najznačajnije, najpopularnije i najtiražnije autore, izvođače i pjesme. Prvih pet vinila kojim će se predstaviti ova edicija su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić, a na svakom od njih biti će njihovih dvadeset i pet velikih hitova.

Autori nove edicije “25 Greatest Hits” su glazbeni zaljubljenici i znalci: Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, i Zlatko Turkalj, glazbeni kritičar, novinar i radijski urednik.

Treći objavljen vinil iz edicije je Arsen Dedić. Na dvostrukom vinilnom izdanju zaokružena je bogata glazbena karijera barda hrvatske glazbe, a među dvadeset i pet evergreena nalaze se: “Sve što znaš o meni”“Tvoje nježne godine”“Ne daj se Ines”“Zagreb i ja volimo se tajno”“O, mladosti”“Djevojka za jedan dan”“Amigo”“Dida moj”.

Oprema ovog luksuznog dvostrukog vinila donosi i intervju u kojem Arsen prvi put otkriva detalje iz njegovog ranog djetinjstva, nastupima i putovanjima te o svom biografskom dugometražnom dokumentarnom filmu “Moj zanat” Mladena Matičevića.

“Naživio sam se. Događalo mi se svašta, bilo je problema sa zdravljem. Međutim, nikada nisam prestajao raditi, ni u tim okolnostima. Čak i u Padovi, dok sam bolovao i nisam mogao pisati, diktirao sam jednu svoju knjižicu koja se zove ‘Padova’ i objavljena je. Kazivao sam je u kasetofon, a kasnije sam ju zapisao kad sam ponovno mogao pisati”navodi Arsen u intervjuu koji je dao 28. travnja 2015. u Beču.

A što je rekao o sebi?

“Arsen znamo što je. Lijek, ali i otrov, ovisno o tome kako se razumne i upućene količine toga koriste. To je broj jedan. Onda je zgodno još to da je od Arsen kratica Ars što bi bila ‘umjetnost’. Kemijski znak je As, što opet nešto znači. To se sve posložilo. Kako je moja mama došla do tog imena? Ona se lijepo zvala Veronika Mišković, čak sam napisao jednu pjesmu o tome.”

1049 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail