Amira Medunjanin

Live at Arena (CD)

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Amira Medunjanin jedna je od najboljih world music vokalistica, a njezina interpretacija sevdaha i općenito tradicionalne glazbe ostavlja bez daha. Stoga je svaki njezin koncert neprocjenjivo iskustvo, a onaj održan u predivnom ambijentu pulske Arene u kolovozu 2018. godine posebno se istaknuo – kraljica sevdaha nastupila je pod zvjezdanim nebom i publiku povela na čarobno putovanje.

Objavom albuma “Ascending” u izdanju Croatia Recordsa i snimljenog u pratnji izvrsnog sastava iz Norveške – TrondheimSolistene, Amira je obilježila 15 godina karijere, odnosno posvećenosti tradicionalnoj glazbi i njezinoj interpretaciji. Koncert u pulskoj Areni predstavlja svojevrsni vrhunac dosadašnje Amirine karijere – 20 pjesama na Blu-rayu i dvostrukom CD-u retrospektiva su njezinog opusa.
“Što te nema” prvi je objavljeni live singl koji svjedoči Amirinu vokalnu raskoš, uz ostale pjesme izvedene tu večer i u kojima sada možete uživati gledajući i slušajući ovo izdanje: “Emina”, “Tiho noći, moje zlata spava”, “Oj, ti momče Ohrigjanče”, “Moj dilbere”, “Ajde Jano kolo da igramo”, “Gde si dušo, gde si rano”, “U đul bašti” i druge.

Na koncertu u Areni Amirin ansambl činili su vrhunski glazbenici, ujedno i njezini stalni suradnici: Ante Gelo i Boško Jović na gitarama, Bojan Zulfikarpašić na klaviru i Zvonimir Šestak na kontrabasu, naravno u pratnji solista iz Trondheima. Osim njih, kao gosti pojavili su se Ismail Lumanovski na klarinetu i Nikola Stajić na gitari.
Glazbenu produkciju ovog live albuma potpisuju Ante Gelo, koji je uz Bojana Zulfikarpašića raspisao i većinu aranžmana, i Goran Martinac iz Croatia Records studija, ujedno zaslužan i za miks i mastering. Fotografije su djelo Danila Memedovića dok likovno oblikovanje potpisuje Tarik Zahirović.

Izdanje “Amira Medunjanin – Live at Arena” po cijeni od 99 kuna (Blu-ray i dvostruki CD) nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i bolje opremljenim glazbenim prodavaonicama.

Foto: Danilo Memedović

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail