Top novosti

Matija Dedić u Klovićevim dvorima predstavlja album Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija

Renomirani jazz glazbenik Matija Dedić održat će u četvrtak, 27. 08. u 20.30 koncertnu promociju albuma Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija u veličanstvenom ambijentu Galerije Klovićevi dvori. Nakon brojnih Porinom nagrađenih kompozicija i izdanja, Matija je pronašao izazov u obradama pjesama jednog od naših najistaknutijih autora, a one najljepše pretvorio je u još jedan pažnje vrijedan album koji je glazbena kritika prepoznala odmah po izlasku. Tajna vještina broji 9 instrumentalnih obrada pomno odabranih Gibonnijevih kompozicija koje je Matija majstorski izveo u intimnim aranžmanima, predstavivši tako svima poznate pjesme u novom, jazz ruhu.

…kao i u slučaju albuma „Matija svira Arsena“, riječ je o veoma izglednom kandidatu za Porin” – Zlatko Gall.

Fenomenalno pijanističko djelo velikog Matije Dedića koji je uzdigao Gibonnija na jednu novu razinu i kroz njegove melodije provukao svoju tajnu vještinu” – Dubravko Jagatić.

Očito je da Gibonnijeva glazba na poseban način rezonira u Matijinoj glavi, u njegovom tijelu, da njegova glazbena filozofija ima silan upliv na njegovu, da ga njegove skladbe opsjedaju, izbezumljuju, paranoično obuzimaju sve dok ih ne propusti kroz svoje prste. Kao da u tom trenutku dolazi do oslobađanja i iscjeljenja” – Davor Hrvoj.

Foto: Jan Humski

1241 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail