Top novosti

Live album Opće Opasnosti u prodaji na Blu-rayu i dvostrukom CD-u

Opća Opasnost jedan je od najpopularnijih rock bendova, a Opća Opasnost u Domu sportova njihov je novi live album kojim su zaokružili fantastičnu prošlu godinu i obilježili 27 godina sjajne karijere.

U rasprodanom Domu sportova 16. studenog 2019. godine Opća Opasnost bila je jedno s 4000 fanova, a snimka tog koncerta u prodaji je na vrhunski opremljenima Blu-rayu i dvostrukom CD-u.

Kombinacijom hitova s početka njihove karijere poput Treba mi nešto jače od sna, Jednom kad noć i Opća opasnost te Pobjeg’o sam, Uzalud sunce sja kao i onih s aktualnog albuma: Kriva si, Bivše ljubavi, Da je Bog dao i naslovne Karta do prošlosti, Opća Opasnost pružila je publici trosatni spektakl te podsjetila zašto njihov uspjeh traje već punih dvadeset i sedam godina i zašto će Opća Opasnost biti još dugo na samom vrhu.

Foto: Branko Galičić Bane

Danijela-Ana Morić, cijenjena novinarka, u knjižici izdanja piše: „Veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova bio im je ‘poklonjen san’ koji su ostvarili obilježavajući 27 godina karijere. /…/ Bila je to večer čiste glazbene magije, odsvirana i otpjevana s puno energije, moći i odlično aranžirana. /…/ Proveli su nas stazom ‘tri rijeke’, zaigrali smo s njima ‘ruski rulet’, bili ‘doktori’, ‘mjesečari’ i ‘gubili tlo pod nogama’ u tri sata svirke s dva bisa (bilo bi ih više da se smjelo svirati duže). Slavili ljubav. Doživjeli filing. A filing je sve.”

Foto: Branko Galičić Bane

U režiji Marka Zeljkovića Zelje i glazbenoj produkciji Branimira Jovanovca Banija, objava ovog koncerta predstavlja vrhunsko rockersko audiovizualno iskustvo – Opća Opasnost svojoj publici uvijek pruža samo najbolje. Likovno oblikovanje izdanja potpisuje Ivan Ivanković, a sjajne fotografije djelo su Branka Galičića Baneta. Sve se poklopilo tu večer i sva ta rockerska magija uhvaćena je na ovim sjajnim izdanjima – Opća Opasnost i njihova publika to zaslužuju. Kako su napisali u knjižici izdanja: „Na kraju… najbitniji ste vi – naša publika i Opća Opasnost Službeni Fan Club. Sva ljubav i pozitivna energija koja je te večeri dolazila do nas je neopisiva i vama se zahvala ne može ni napisati, ni opisati. Vama idu velika slova – NEIZMJERNO HVALA ŠTO JE JEDAN MALI BEND IZ JEDNOG MALOG GRADA TE VEČERI BIO NA VRHU SVIJETA!”

Foto: Luana Racan

Vjeran partner Općoj Opasnosti bit će i dalje diskografska kuća Croatia Records s kojom su potpisali novi petogodišnji ekskluzivni ugovor. „Ovo danas je samo nastavak jedne sjajne priče, bend sve što treba ima u ovoj diskografskoj kući, a vjerujem da i oni imaju sve što trebaju od ovakvog jednog benda”, izjavio je frontmen Opće Opasnosti, Pero Galić, dok je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, dodao: „Opća Opasnost asocira na Slavoniju, dobar rock, dobre pjesme i izuzetno sam sretan što se dogodio potpis novog ugovora. Svaki njihov koncert je neka nova publika, puno je iza njih koncerata i diskografskih izdanja pa tako sada i Blu-ray i dvostruki CD s koncerta iz Doma sportova. Na iskustvu svega toga planirat ćemo kraj ove godine s novim pjesamama.”

Na radost svih obožavatelja pred Općom Opasnosti je, unatoč pandemiji, još jedna sjajna godina, a svaka sljedeća bit će i bolja.

Foto: Branko Galičić Bane

Live album Opća Opasnost u Domu sportova ekskluzivno nabavite po cijeni od 99 kuna u prodavaonicama Croatia Recordsa i na prodajnim mjestima INA-e: Spačva (Lubanj), Rastovica, Đakovo (Nazorova), Županja (Braće Radić), Osijek (Trpimirova istok), Osijek (Čepinska), Novska (autocesta jug), Novska (autocesta sjever), Slavonski Brod (Svačićeva), Varaždin (Krležina), Dubrovnik (grad), Split (Pojišan), Brinje (istok), Brinje (zapad), Zir (istok), Zir (zapad), Pazin, Rovinj (Gripole), Pula (Punta Šijana), Vukova Gorica, Zagreb (Dubrava), Zagreb (Langov trg), Zagreb (Miramarska), Cernik, Rijeka (Škurinje).

Naslovna fotografija: Branko Galičić Bane

2878 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail