Top novosti

Vladimir Kočiš Zec potpisao novi ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records

U ponedjeljak, 7. rujna u prostorijama Croatia Recordsa, Vladimir Kočiš Zec potpisao je novi petogodišnji ekskluzivni ugovor s najvećom izdavačkom kućom u regiji. 

Suradnja koja traje još od 1969. godine produžena je na obostrano zadovoljstvo, a o tome koliko se velikih stvari dogodilo u proteklih 50 godina svjedoče enormne tiraže, brojna priznanja i koncerti za pamćenje. Vladimir Kočiš glazbom se počeo baviti u osnovnoj školi gdje je stekao osnovnu glazbenu naobrazbu. U srednjoj školi osnovao je grupu Biseri, a upravo njihov prvi singl, Anuška, označio je početak suradnje s tadašnjim Jugotonom. U isto je vrijeme počeo s kompozitorskim radom, da bi 1973. godine napustio grupu kako bi nastupao kao prateći glazbenik na brojnim turnejama po bivšem Sovjetskom savezu. Prekretnica u karijeri dogodila se 1976. godine kada Kočiš postaje član grupe Novi fosili. Sljedećih 15 godina donijelo je 25 singl ploča i 15 LP-ja koji su rušili rekorde prodaje, a Nove fosile učinili najtiražnijom i najkomercijanojom pop grupom na prostoru bivše države. Visoko 4. mjesto na Eurosongu u Bruxellesu 1987. godine samo je potvrdilo ono što je domaća publika već znala – Novi fosili zaista su supergrupa.

Godine 1991. Vladimir Kočiš Zec započinje samostalnu karijeru, a hit pjesma Gospodine generale dala je naslutiti kako će autorski i glazbeno biti izuzetno bogata. Pjesme poput Usne boje Venere, Otkada te volim, Malena, ali i To te ja pitam, u kojoj je ostvario suradnju s Nenom Belanom, Borisom Novkovićem, Denisom Dumančićem i Sandrom Bastiančićem i Ti si moj rođendan s ovogodišnjeg CMC festivala u Vodicama, potvrda su kako Kočiš još uvijek posjeduje neupitan osjećaj kada je u pitanju radiofonični riff, fraza ili singl. U 19 godina samostalne karijere Vladimir Kočiš Zec objavio je deset studijskih izdanja i tri kompilacije, a posebno je značajno DVD izdanje Live at Tvornica s velikog slavljeničkog koncerta povodom 40 godina uspješne glazbene karijere i 15 godina samostalnog kantauturskog rada ovog glazbenog velikana. Godine 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Kočiš je uz publiku i eminentne glazbene goste proslavio dva jubileja – 70. rođendan i 50 godina uspješne glazbene karijere.

Ovaj trenutak za mene je izuzetno uzbudljiv i inspirativan. Prvo potpisivanje ugovora s tadašnjim Jugotonom ostalo je u jako lijepom sjećanju, a dugogodišnja vjernost izdavačkoj kući Croatia Records preko Novih fosila i mojih samostalnih projekata traje do ovih dana. Novim petogodišnjim ugovorom dogovorili smo produženje suradnje, siguran sam, na obostrano zadovoljstvo. Od mene kao autora i glazbenika možete očekivati još puno novih pjesama i zanimljivih projekata” – rekao je Vladimir Kočiš Zec.

 

1835 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail