Top novosti

Tajna vještina Matije Dedića razotkrivena u Klovićevim dvorima

U sklopu bogatog programa scene Amadeo i ove je godine nastupio naš najbolji jazz pijanist Matija Dedić. Svi koncerti ove su godine prebačeni u prekrasan atrij Klovićevih dvora, a Matija Dedić vjernoj je publici predstavio skladbe s novog albuma Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija.

Gibonijeva glazba izazovna je i privlačna pa stoga ne čudi da je Matija već drugi put posegnuo za pjesmama velikog autora. Prvi put nas je iznenadio 2004. godine kad je objavio album Tempera, a na novom albumu, objavljenom početkom svibnja u izdanju Croatia Recordsa, odabrao je devet novih skladbi koje potpisuje Gibonni. Nove instrumentalne obrade pjesama Divji cvit, Žeđam, Cesarica, Kad sam nasamo s njom, Ispod moga pramca (Tempera), Tajna vještina, Sve ću preživit, Hide the Mirror, Nisi više moja bol, odsvirao je u intimnom aranžmanu i snimio još jedan album vrijedan pažnje.

Intiman je bio i jučerašnji koncert koji je Matija započeo skladbom Divji cvit, prvom na novom albumu. Svojim sviračkim umijećem Matija Dedić unio je novi život velikim i dobro znanim hitovima. Tempera, Cesarica je odsvirao u čast Olivera Dragojevića, a Sve ću preživit kao zahvalu prijatelju i glazbeniku Tediju Spalatu. Na radost oduševljene publike među kojom je bila i naša glazbena diva Gabi Novak, koncert je završio opusom svog oca, glazbenog genija Arsena Dedića. Tvoje nježne godine, Ni ti ni ja U registraturi samo su neke od skladbi koje su koncertnu večer pod zvijezdama zaista učinile posebnom.

3078 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail