Novosti

Karta do budućnosti – uvjeti natječaja

KARTA DO BUDUĆNOSTI

  • Poziv na natječaj i prikupljanje prijava: 20.8. – 15.9.2019.
  • Glasovanje: 20.9.2019. – 5.10.2019.
  • Finale i proglašenje: 16.10. u klubu Hard place (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, 10000, Zagreb)

Pravila i uvjeti za sudjelovanje u natječaju:

1. Kandidat ne mora biti isključivo državljanin Republike Hrvatske

2. Kandidat se može natjecati isključivo u formi benda

3. Autorske pjesme poslane na Natječaj moraju se temeljiti na suvremenoj pop ili rock glazbi. U obzir se uzima cijelo prijavljeno autorsko djelo tj. glazba i stihovi smatraju se jedinstvenim djelom koje je kao takvo podložno selekcijskoj komisiji.

4. Za prijavu je potrebno dostaviti isključivo jednu verziju neobjavljene autorske pjesme (s YouTube poveznicom iste) uz priložen tekst pjesme. Svaki natjecatelj ima pravo sudjelovanja na natječaju sa samo jednom prijavljenom pjesmom.

5. Na natječaj mogu pristupiti kandidati bez diskografskog ugovora, a autorska pjesma s kojom se bend prijavljuje ne smije biti već od ranije diskografski objavljena.

6. Slanjem skladbi na natječaj bendovi jamče da skladbe nisu ranije (diskografski) objavljene te da su isključivi nositelji autorskih prava. Sudionici nagradnog natječaja jamče da je prijavljena pjesma njihov autorski rad. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i nanesenu štetu snosi izvođač koji je prijavio pjesmu na natječaj.

7. Prijava treba sadržavati:

  • Osobne podatke (ime i prezime kontakt osobe, adresa, kontakt telefon, e-mail)
  • Naziv benda i naziv autorske pjesma s kojom se bend prijavljuje na Natječaj
  • YouTube* poveznicu na autorsku pjesmu s kojom se bend želi predstaviti i natjecati (*videospot uz pjesmu nije nužan),
  • Fotografiju benda
  • Kratku biografiju benda
  • Eventualne potvrde o dosadašnjim ostvarenjima i sudjelovanjima na donedavnim nastupima (na službenim stranicama benda, društvenim mrežama, internet portalima, tiskanim medijima, plakatima, video linkovima i sl.)
  • Eventualne dodatne napomene

8. Pristigli osobni podaci koristit će se samo za potrebe natječaja. Sudionici natječaja slažu se da organizator kao upravitelj baze podataka njihove osobne podatke, posredovane u okviru sudjelovanja u nagradnom natječaju, skuplja, održava i obrađuje u skladu s aktualnim GDPR propisima koji definiraju zaštitu osobnih podataka. Organizator garantira zaštitu osobnih podataka u skladu sa zakonom i Pravilima privatnosti.

9. Kako bi 16.11.2019. nastupio kao glazbeni gost/predgrupa Općoj Opasnosti u Domu sportova bend na raspolaganju mora imati minimalno 30 minuta uvježbanog materijala*. (*Uz autorsku pjesmu prijavljenu na natječaj, u sklopu tridesetminutnoig nastupa je, uz prethodno odobrenje organizatora koncerta, moguće odsvirati i neke obrade/covere poznatih izvođača.)

10. Prijave se zaprimaju isključivo na kartadobuducnosti@opca-opasnost.com Sve prijave pristigle na druge kontakte i/ili kanale komunikacije (drugi e-mailovi, društvene mreže i slično) neće biti uzete u obzir.

11. Prijavljeni kandidati slanjem pjesama i sudjelovanjem u natječaju pristaju da se dostavljene informacije o bendu i prijavljene pjesme, također priložene fotografije i fotografije (i video zapisi) nastale na koncertu u Domu sportova i finalnoj večeri natječaja u klubu Hard Place mogu koristiti u svrhe promotivnih aktivnosti natječaja te pristaju na objavu istih u medijima i društvenim mrežama.

12. Pobjednik natječaja pristaje na snimanje video zapisa koncertnog nastupa i na neograničeno korištenje video materijala za eventualne promotivne svrhe organizatora natječaja.

13. Pobjednik natječaja neće tražiti nikakvu novčanu naknadu za reprodukciju audio i video materijala snimljenog za vrijeme koncerta u Domu sportova i/ili finalne večeri natječaja u Hard Placeu.

14. Stručna komisija sastavljena od predstavnika benda OPĆA OPASNOST i predstavnika diskografa CROATIA RECORDSA preslušat će i pregledati sve dospjele kandidature, provjeriti zadovoljavaju li prijave predložene kriterije te odabrati 10 kandidata za sudjelovanje u nastavku natječaja. Odabranih 10 izvođača ulaze u krug javnog internetskog glasovanja.

15. Javno internetsko glasovanje odvijat će se na Facebook platformi koju osigurava INA, a odvija se na način da se jedan Facebook korisnik može dati jedan glas.

16. Po završetku javnog internetskog glasovanja biraju se 3 finalista s najvećim brojem glasova. Najbolja tri kandidata pred stručnom komisijom koja će odabrati pobjednika predstavit će se uživo nastupom u klubu Hard Place.

17. Kandidati koji uđu u izbor tri finalista moraju biti prisutni u Klubu Hard Place (Zagreb), 16. listopada 2019. godine u vrijeme tonske probe za koju će biti pravovremeno obaviješteni, a kako bi se odabrao pobjednik. Pred stručnom komisijom potrebno je uživo izvesti tri pjesme, od kojih je jedna ona s kojom su se prijavili na natječaj.

18. Postava benda na prijavljenoj snimci i fotografiji ne smije se bitno razlikovati od postave koja bi trebala nastupiti u finalnoj večeri izbora pobjednika (kao i na nastupu u Domu sportova), o čemu odluku donosi stručna komisija.

19. Pobjednik natječaja nastupit će 16.11.2019. u Domu sportova kao predizvođač grupi Opća Opasnost. Organizatori natječaja pobjedniku također poklanjaju “Kartu do budućnosti”, što podrazumijeva objavljivanje singla uz potpisivanje ugovora za diskografsku kuću Croatia Records. Autori pobjedničke skladbe koja će biti objavljena kao singl Croatia Recordsa obvezuju se u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati ponuđeni ugovor, a ukoliko to ne naprave Croatia Records zadržava pravo povlačenja ponude.

20. Izabrani bend (pobjednik natječaja) obavezuje se da će 16.11.2019. na vrijeme doći u Dom sportova u Zagrebu.

21. Bendovi koji sviraju u finalnoj večeri, kao i pobjednički bend, sami organiziraju dolazak u Zagreb i na mjesta događanja (Hard Place, Dom sportova) te sami snose troškove prijevoza.

22. Natjecatelji moraju biti punoljetni ili za sudjelovanje imati pristanak roditelja.

23. Pobjednik natječaja za nastup u Domu sportova treba koristi isključivo svoju opremu tj. ne može koristiti opremu Opće Opasnosti. Organizator za predgrupu/pobjednika natječaja ne osigurava osobne instrumente, bubanj, pojačala i slično.

24. U slučaju da izabrani bend nije u mogućnosti u cijelosti ispoštovati obveze prema uvjetima natječaja, izabire se prvi slijedeći od finalist koji ispunjava sve kriterije natječaja.

25. U slučaju nepredviđenih okolnosti organizatori natječaja zadržavaju pravo promijeniti uvjete (npr. produžiti rokove za prijave ili glasovanje).

Prijavom na natječaj izvođač pristaje na uvjete natječaja

Pročitao/la sam uvjete sudjelovanja u natječaju i slažem se sa istima

7353 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail