Novosti

Diogen i Dean Dvornik u novom singlu “Splitska dica”

“Splitska dica”, naziv je novog singla kojim grupa Diogen najavljuje svoj dugoočekivani studijski album jednostavno nazvan “Diogen”.

Njegov izlazak na tržište predviđen je početkom listopada, a na njemu se nalazi nekoliko odličnih najavnih singlova poput “Mala crna haljina” i “Vrijeme ljubavi” koje su osvojile nagrade na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku 2017. i 2018. godine. 

“Kad sam napisao ovu pjesmu nikako mi se nije uklapala u album i u početku nismo na nju računali. Onda samo napravili novi aranžman i pozvali Deana Dvornika kao gosta i nekako je sve dobilo drugačiji smisao. Sad je ova pjesma A 1 na našem albumu”, objasnio je Zoran Ukić.

Zoran Ukić potpisuje glazbu i stihove ove pjesme, Diogen aranžman, a redateljskog posla prihvatio se Dean Dvornik.

O novom singlu Diogena, Siniša Škarica, dugogodišnji glazbeni urednik u Croatia Recordsu, u predgovoru albuma je napisao:

“Ovaj u potpunosti Ukićev komad solidnog rock ‘n’ rolla zapravo je nulta pjesma albuma, neka vrsta freske Diogenova koloritnog mikrokozmosa, kakav je oduvijek bio i jest jedinstveni splitski ambijent.„Turist sam u rodnom mistu / mistu dišpeta i raskola / štekati na svakom kantunu / i neka friška ćakula / u najlipšem mistu na svitu / o svemu svi znaju sve / svatko dobar dribling ima / i piva bolje od Sinatre…a od jutra do mraka na ulici / vesela lica / po cilom gradu igraju se / splitska dica…“ (…) „Splitska dica“, apsolutno kao potencijalni hit, uvodi nas u život širi od splitskih ulica i štekata („po cilom svitu igraju se / naša dica“).”

1971 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail