Novosti

Hrvatska blues ekspedicija The Memphis Expedition objavila 7″ vinil

Sedamnaest članova hrvatske blues ekspedicije u siječnju ove godine otputovalo je u Memphis gdje su sudjelovali na 35. izdanju International Blues Challengea.

Tamo su u jednom od najslavnijih svjetskih studija, Ardent Studios, uživo snimili pjesmu “Keep the Blues Alive”. Pjesma govori o ljubavi i predanosti bluesu i posvećena je jednoj od najprestižnijih blues nagrada, “Keep the Blues Alive”, koju je krovna svjetska udruga Blues Foundation upravo ove godine uručila predstavnicima Hrvatskih blues snaga.

Pjesma “Keep the Blues Alive” autorsko je djelo Borisa Hrepića HrepeAntonije Vrgoč Role te Jeya Sielemana, dugogodišnjeg predsjednika Blues Foundationa koji je i sudjelovao u snimanju pjesme. The Memphis Expedition su članovi The Screaming WheelsaHrepa i Rola kao Sunnysidersi, članovi istarske blues scene, ali posebnu ulogu imaju učenici Poprock škole iz Siska koji su predstavljali Hrvatsku u najmlađoj kategoriji 35. izdanja International Blues Challengea.

U slavnom Ardent studiju u kojem su snimali ZZ Top, Allman Brothers Band, Stevie Ray Vaughan, Led Zeppelin i mnogi drugi snimljen je i video spot za pjesmu “Keep the Blues Alive” u režiji Danila Cakovića.

Pjesmu je producirao Leo Anđelković, a tonski snimatelj je Mike Wilson. U izdanju Croatia Recordsa objavljena je na A strani 7” vinila dok se na B strani nalazi pjesma “Song of Desire” koju također potpisuje Boris Hrepić.
Naš nagrađivani čokolatijer Marinko Biškić u svojoj tvornici čokolade Nadalina u Solinu proizveo je i čokoladnu verziju singla, tako da će na gramofonu zasvirati i čokoladni singl.

Američka promocija pjesme u vinilnom i čokoladnom izdanju dogodit će se 29. siječnja 2020. u Memphisu u Double Three hotelu za vrijeme skupštine Affiliated Blues Society Leader Roundtable koja okuplja 50-ak svjetskih blues organizacija, a prigodni Croatian Blues Package, paket s obje singlice i turističkim letkom Hrvatske biti će uručen i dobitnicima nagrade “Keep The Blues Alive” na svečanoj ceremoniji dodjele nagrade za vrijeme sljedećeg International Blues Challengea.

1809 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail