Highway

Skice za portret

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Mladi podgorički bend “Highway” kojeg čine Luka Vojvodić, Petar Tošić i Marko Pešić odlučili su osvojiti i hrvatsko tržište, novim debitantskim albumom “Skica za portret”.

Pjesma “Beskrajan dan” prvi je njihov službeni singl kojim su najavili svoj prvi studijski album nastao u suradnji s Croatia Recordsom, a koji je prošle godine nominiran za nagradu MAC (Music Awards Ceremony) u kategoriji pop bend hita.

Osim singlom „Beskrajan dan“ publiku su osvojili i hitovima “Ponekad u noći”, “Sačuvaj mjesto za nas (Samo svoj)”, a videospot “Svjetlija strana ulice” pod režijom Branislava Milatovića nominiran je za nagradu Adria Muzzik Video Awards 2020.

Glazbeni producenti albuma su iskusni Tihomir Preradović i Darko Juranović D’Knock, koji su u ovim mladim, talentiranim glazbenicima otkrili veliki potencijal.

Već duže vrijeme radim sa stranim glazbenicima tako da su me ovi dečki ugodno iznenadili svojom talentiranošću i idejama. Oni imaju taj zvuk koji podsjeća na Arctic Monkeys i Coldplay i sviraju i zvuče fenomenalno.“, riječi su hvale Darka Juranovića.

Zadovoljstvo suradnjom ne kriju ni članovi benda; “Najčešće se događa da prvo napišemo glazbu, a onda u trenutku inspiracije i tekst. Ideje su nam slične i jako dobro se upotpunjujemo jer pjesme zajedno pišemo još od školskih klupa. Tihomir Preradović i Darko Juranović su oni koji onda to vješto upakiraju u zvuk koji na neki način daje naš posebni pečat. Inače su naše pjesme mix svega onoga što privatno slušamo, popa i rocka pa tako i naše pjesme odišu spokojnim trenutcima, ali i buntom.”, rekao je Petar Tošić, pjevač grupe Highway.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail