Miroslav Tadić & Yvette Holzwarth

Luka

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

U prodaji je prvi zajednički album Miroslava Tadića & Yvette Holzwarth – “Luka”. Tko god je barem jednom poslušao koncert dvoje iznimnih glazbenika, svjetski poznatog virtuoza na gitari Miroslava Tadića i jednako poznatu sjajnu violinisticu Yvette Holzwarth, svjedočio je glazbenoj magiji kojom svoju publiku jednostavno uvuku u melodije koje predstavljaju istinski užitak.

“Fascinira me njezino majstorstvo ne samo kao instrumentalistice, već i kao pjevačice i pjesnikinje, a njen osjećaj za glazbu našeg podneblja je posve izniman”, rekao je Miroslav Tadić o Yvette Holzwarth.

Zajednički koncerti diljem svijeta rezultirali su i njihovim prvim zajedničkim albumom “Luka” na kojem se nalazi deset obrada tradicionalnih pjesama istočne Europe.

“Obrade nikad ne podrazumijevaju lak zadatak: moraju se dovoljno razlikovati od originalne kompozicije, uz istovremeno čuvanje vidljivih detalja originala. Kada verzija uspije, umjetnik osvaja osjećaj sopstvenog autorstva u ostavrenoj obradi. Miroslav i Yvette nam ne nude maestralne izvedbe poznatog, nego sasvim nova djela zasnovana na vrijednostima za koja smo prethodno pogrešno vjerovali da su već dovoljno “obrađena””napisao je poznati glazbeni kritičar Petar Peca Popović u predgovoru ovog izdanja.

Album je najavljen skladbom “Happy 13”, vedrom i optimističnom pjesmom baziranoj na tradicionalnom makedonskom plesu “Postupano oro” koje ima neobičnu metriku 13/8. Pjesmu prati jednostavan videospot, dvoje glazbenika posvećeni su instrumentima koje sviraju i zvuku koji proizvode. “Happy 13” za njih je, ali i sve koji je slušaju, zaista sretna trinaestica. 

Album je snimljen u studiju Little House u Kaliforniji, naslovnicu krasi zanimljiv crtež Nevene Tadić, a likovno oblikovanje potpisuje Miranda Herceg. 

Luka je mjesto iz kojeg isplovaljavamo u potrazi za nečim novim, ali i sigurno utočište kojem se uvijek rado vraćamo. Album “Luka” je vrhunsko glazbeno ostvarenje uz koje ćemo se prepustiti majstorstvu interpretacije.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail