Gabi Novak

GABI NOVAK – 25 GREATEST HITS

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop
Croatia Records prošlog je ljeta pokrenula novu glazbenu ediciju “25 Greatest Hits” isključivo na vinilima. Riječ je o glazbenom projektu koji ima za cilj podsjetiti na najznačajnije, najpopularnije i najtiražnije autore, izvođače i pjesme. Prvih pet vinila koji su predstavljeni u ovoj ediciji su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić, a na svakom od njih nalazi se njihovih dvadeset i pet velikih hitova.

Nova ploča iz edicije 25 Greatest Hits donosi velike pjesme Gabi Novak. Na dvostrukom vinilnom izdanju zaokružena je bogata glazbena kolekcija jedne od najvećih diva hrvatske glazbe, a među dvadeset i pet evergreena nalaze se: “On me voli na svoj način”, “Pamtim samo sretne dane”, “Nada”, “Vino i gitare”, “Za mene je sreća”, “Gazi, dragi, srce moje”, “Hrabri ljudi”...

Autori ove edicije “25 Greatest Hits” su glazbeni zaljubljenici i znalci: Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, i Zlatko Turkalj Turki, glazbeni kritičar, novinar i radijski urednik. Za grafičko rješenje nove edicije zaslužna je Iva Vianello (Črčke).

Oprema ovog luksuznog dvostrukog vinila donosi i intervju sa velikom Gabi Novak, koja u intervjuu otkriva razne zanimljivosti o svojim glazbenim počecima, karijernim izletima u inozemstvu, o trenucima kada se s Arsenom glazbeno svjetonazorski prepoznala te kako će zauvijek nedostajati njoj i Matiji, kao i cijeloj kulturnoj sceni.

“Da, Arsen nedostaje kulturi i svemu što si rekao. Teško je. Meni jako nedostaje kao njegovoj vječnoj supružnici jer izgubiš osobu koju voliš i poštuješ. Živiš pokraj nje i s njom dijeliš život, sve dobro i zlo, i lijepo i ružno. Fale mi njegove doskočice, jutra u kojima smo zajedno gledali Dnevnik uz prvu kavu i Arsenovu cigaru. Navečer smo znali gledati filmove ili nešto zanimljivo. Znali smo zajedno slušati glazbu. Sve smo nekako dijelili i uvijek sam mu bila velika podrška u onome što je odlučio da je dobro…”navodi Gabi u razgovoru s Turkijem.

Prije ulaska u glazbene vode Gabi je pokazala svoj talent u Školi za primjenjenu umjetnost i dizajn, a najviše je voljela crtati.

“Strašno sam voljela boje i slobodno otkrivanje. Trenutke koje sam zamislila ili sam ih proživjela vrlo brzo i spretno bih prenijela na papir. Bavila sam se time i to mi je u toj školi bio jedini predmet u kojem sam uživala do upisa u Primjenjenu. A kad sam bila primljena, nikad veće sreće. Prije svega, biti u društvu Ljerke Njerš, naše divne kiparice, Miroslava Šuteja, Labaša, Kuduza… Sve te divne ljude upoznala sam uz divne nastavnike. Živjeli smo kao obitelj, jer smo po cijele dane bili u školi…”, objašnjava Gabi Novak u intervjuu.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail