Top novosti

Tate Romanova vratila Split na mapu najboljih rock gradova

Tate Romanova možemo svrstati u mlade nade hrvatske glazbene scene, ali i među one koji su u vrlo kratkom vremenu postigli izuzetan uspjeh.

Ovaj splitski drive pop bend, kako su se sami prozvali, uspješno spaja pop, rock i indie zvuk stvarajući jedinstveni žanr mlade generacije glazbenih konzumenata. Sve je to rađeno iz razloga, baš kao što govori i naziv njihovog prvog studijskog albuma objavljenog za Croatia Records.

Album Iz razloga samo nekoliko tjedana od izlaska nalazi se na prvom mjestu top liste prodaje domaćih albuma s čime se rijetki mogu pohvaliti, pogotovo oni koji iza sebe imaju tek jedan album. Jedan, ali vrijedan! 

Kvalitetu benda i albuma osim publike već je potvrdila i glazbena kritika. Maja Trstenjak za Sound Report piše: “Znaju posao – njihov drive pop je mješavina klasične pop i rock glazbe ovih područja uz mnogobrojne dinamične trenutke, preokrete, koji kompletnom djelu daju veliku zanimljivost. Aranžerski i produkcijski posao vrhunski je odrađen – čistoća zvuka osvaja na prvo slušanje, nemoguće mu je odoljeti. Ljepota u profinjenosti estetike s rokerskim stavom u samoj srži jak je adut ove ekipe.”

Dragutin Matošević s portala Barikada posebno pohvaljuje novu, mladu generaciju splitskih glazbenika i time potvrđuje naslov:

“Splitsku glazbenu scenu su u zadnje vrijeme obogatili ‘neki novi klinci’. To svakako treba pozdraviti. Dođu tako vremena kada se ‘stari’ zamore ili zasite, a onda tu uskoče ‘mladi’ i u nastalom vakuumu traže i nalaze svoju priliku. U te i takve spadaju i Tate Romanova.”

Sara Andrić

“Jako puno vremena i energije smo uložili u ovaj album. Stvarali smo ga iz vrlo iskrenih pozicija i nismo u nijednom segmentu kalkulirali, tražili prečice ili brza rješenja. Drago nam je što su ljudi to prepoznali i slušaju naš rad. Hvala od srca svima koji su nabavili naš album i prate nas. Nadamo se da se nekad uskoro vidimo i na koncertima”, rekla je pjevačica Sara Andrić i napominje kako već rade na materijalu za drugi studijski album. Zbog koronavirusa održali su manji broj koncerata od očekivanog, ali reakcije su i više nego pozitivne.

I baš kako kaže njihov novi singl Nakon – “na rubu prozora, samo stojim i čekam te. Na rubu prozora. Zajedno mogli bi ti i ja”. Tate Romanova i publikazajedno do prvog mjesta prodaje i do neke nove glazbene priče koja je grad Split vratila na mapu najboljih rock gradova u Hrvatskoj. Neki novi klinci su stigli, oni koji su svojim iskustvom već daleko od tinejdžerskih dana, a zvukom i energijom ispred mnogih.

Tate Romanova

Album Iz razloga možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili u webshopu. Možete ga poslušati i na svojim gadgetima preko mnogih streaming platformi.

1777 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail