Top novosti

J.R. August oduševio u punom Vintage Industrial Baru uz bend i zbor

Jedan od najznačajnijih kantautora nove generacije, sjajni J.R. August, jučer je u klubu kojem je započeo svoju koncertnu karijeru, Vintage Industrial Baru, održao drugi zagrebački koncert nakon objave hvaljenog albuma “Still Waters” te izveo presjek svojih pjesama od početka karijere pa sve do “Mirnih voda”.

Drugi je to studijski album koji je višestruko nagrađivani glazbenik objavio, a publika je u kultnom glazbenom prostoru imala priliku uživati u intimnom nastupu uz bend i zbor.

Osim novih pjesama poput “Dealing With The Pain” i “Lonely” s albuma “Still Waters”, J.R. August je izveo i hitove “Crucify Me”“Dangerous Waters”. Novi album su mnogi već etiketirali audiovizualnim remek-djelom, a zašto je tome tako otkrili su brojni obožavatelji koji su uživali u jedinstvenom nastupu. Album je nastajao u doba pandemije, a na njemu je intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj. Time je posebniji kad ga se izvede pred velikom publikom u koncertnom prostoru i kada pjesme zažive u takvoj sinergiji.

Veliko iznenađenje bio je trenutak izvedebe pjesme “When I Go Fishin'” kad su se J.R.-u i njegovom bendu pridružile članice šire postave zbora koje su inače nastupale uz bend na nekim od najuspješnijih izvedbi, poput one u Hrvatskom glazbenom zavodu koja je izrodila i koncertni album “Live at Hrvatski glazbeni zavod”.

Vlasnik je Porina za album godine, najbolji album alternativne glazbe, najbolji koncertni album, najbolji video broj te novog izvođača 2020. i 2021. godine, a od jučer je vlasnik i jednog od najboljih koncerata 2022. godine.

Foto: Filip Bušić

784 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail