Top novosti

NOVI ALBUM KREŠE BENGALKE: “SPLIT ZOO” I BONUS CD “FINALE”!

Krešo Bengalka, splitski reper, kroničar njegovih ulica i prvak tvrdog đira, objavio je u izdanju Croatia Recordsa drugi studijski album “Split Zoo” i s bonus CD-om, prošlogodišnjim albumom i Krešinim prvijencem “Finale”. Ovo izdanje je definitvno jedno od najočekivanijih rap izdanja godine i nešto što svaki ljubitelj hip-hopa mora imati!

Krešo Bengalka na albumu “Split Zoo” nastavlja beskompromisno seciranje splitske stvarnosti – mrak, svjetlo, kvartovske priče i tvrdi likovi. Paralela sa splitskim zoološkim vrtom nije slučajna – grad je kavez, a rijeke turista samo promatraju kako se domaćini usiljeno keze. Split je priča za sebe, ali savršeno koincidira i s ostalim gradovima diljem regije.

Priča o albumu “Split Zoo” zaokružena je odličnim gostovanjima Speedheadsa, Vojka V, Vuka Oreba, Žuvija i ostalih rap boraca sa splitskih ulica i nema sumnje da je “Split Zoo”, ponovit ćemo još jednom, jedno od najboljih rap izdanja godine. Krešine rime pogađaju u srž, refreni se razlijevaju ulicama diljem regije, cinizam progovara dok se gledamo u ogledalo.

Krešo Bengalka album “Split Zoo” predstavit će zagrebačkoj publici večeras u Tvornici Kulture od 21 sat, a turneja će se nastaviti diljem regije. Puni klubovi disat će skupa s Krešom svu težinu stvarnosti koja nas okružuje. “Split ZOO” prvotno je svjetlo dana ugledao putem digitalnih platformi 25. veljače, a najavio ga je singl “Jim Morrison” za koji je spot snimio Marijan Jurčević koji je zaslužan i za ostale spotove i naslovnice albuma “Split ZOO” i “Finale”. Cijeli album sjajno su likovno oblikovali Kazinoti & Komenda – “splitska dica” se najbolje razumiju.

Krešo nas s naslovnice albuma gleda kroz rešetke “Split ZOO”-a. Simbolika je jaka, oči su širom otvorene i ne trepće se nikad jer treba upiti sve što se događa. 17 pjesama, hrpa gostovanja “tvrdih likova”, već prije objavljeni singlovi “Nokturno”, “Repetiram”, “John 3:16”, “Uvij zakolji” i odlične recenzije zakucali su Krešu Bengalku kao jako regionalno hip-hop ime. Dok god ima tvrdih kvartovskih priča, sumnjivih likova iz haustora, lake i brze zarade bit će i stihova koje će Krešo poput rafala ispaljivati.

“Ulični sleng, psovke, događaji o kojima se priča u pola glasa, karakteri koji su često iza rešetaka, ponašanje kakvo društvo osuđuje, oružje, nasilje, droga i sve ono što karakterizira život mnogih mladih u Hrvatskoj karakteristika su albuma koji Krešu Bengalku stavlja na tron domaćeg trapa. Tvrdo da tvrđe ne može i brutalno do kraja.” – Dubravko Jagatić (Nacional)

“Takvo otkrivanje crne stvarnosti i tamnih strana života može iz pjesme u pjesmu zvučati repetitivno, nekom slušatelju na prvu i neprobavljivo zbog vulgarnosti ili nerazumljivo zbog slenga, ali nitko to tako dobro ne radi kao Krešo Bengalka sa svojom klikom koja se pažljivo nalazi u ulozi objektivnog promatrača splitskih ulica.” – Filip Kušter (Muzika.hr)

“Sam Krešo ispunio je ono što je obećao prije izlaska albuma, prikazao je Marjanski ZOO i njegove jedinke onakve kakvima ustvari jesu. Bengalkina sloboda ne stoji okovana i marginalizirana ijednim pravcem, radilo se o trapu/rapu ili nečem desetom, već pleše u ritmu kojeg će sam odsvirati, onako kako to određeni trenutak zatraži – upravo to je najveći plus ovog projekta.” – Saša Stojanović (Mixeta)

“Riječ je o iznadprosječnom albumu, uratku koji bi mogao Krešu jednom zauvijek zakucati na sam vrh gangsta rap scene u Hrvata. I druge braće iz regije.” – Nikola Knežević (Music Box)

Linkovi na spotove s albuma “Split ZOO”:


Dvostruki album Kreše Bengalke, “Split ZOO” i bonus “Finale”, po cijeni od 99 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=970742
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/split-zoo/1352967052
Amazon: http://amazon.com/dp/B07BYTC1F2/ref=sr_1_1_twi_aud_1?ie=UTF8&qid=1522934034&sr=8-1&keywords=KRE%C5%A0O+BENGALKA
Deezer: http://deezer.com/hr/album/57730212

1823 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail