Novosti

ŽVS Đakovčanke i Rockoko orchestra snimili marijansku pjesmu Izvor milosti

Nakon duge diskografske pauze, ženska vokalna skupina Đakovčanke ušla je u studio i snimila novu pjesmu. Riječ je o skladbi Izvor milosti, prvoj duhovnoj skladbi Đakovčanki koju su snimile u pratnji tamburaškog Rockoko orkestra.

Pjesma je plod suradnje ljubitelja duhovne i tamburaške glazbe s ciljem promocije Gospina svetišta u Ilači u kome se dogodilo Gospino ukazanje 1865. godine, odnosno sedam nakon godina nakon ukazanja u Lurdu.

Autor teksta i glazbe skladbe Izvor milosti je svećenik Zvonimir Martinović, župnik župe BDM Kraljice mučenika u Vukovaru, inače rodom iz Ilače. Aranžman je radio Krunoslav Dražić koji je uz Damira Butkovića odsvirao sve tambure. Pjesma je snimana u Rockoko studiju Tihomira Ivanetića koji je i producirao skladbu. 

Pjesma je blaga, emotivna, jako je slušljiva – refren na prvu ‘ulazi u uho’, tako da vjerujemo da će i mnogi zborovi pokušati prepjevati pjesmu“, rekla je Irena Ivkić iz ŽVS Đakovčanke te dodala da je to prva njihova studijska snimka nakon duge korona pauze, a  ujedno i prva snimljena duhovna skladba. 

Mislim da je nedostajalo tamburaške priče u duhovnoj glazbi pa pokušavamo dati jedan novi obol“, poručio je producent Tihomir Ivanetić, koji je ispričao kako u suradnji s vlč. Martinovićem uvijek nastanu prekrasne pjesme. 

Pjesmu prati i video spot kojeg je radio Vanja Vidaković iz Vi-Va Multimedia Vukovar, a koji na slikovit način dočarava važnost očuvanja tradicije i kulture baranjskih hrvata. Snimka je objavljena u nakladništvu Croatia Recordsa i Cro sacro etikete Hrvatskoga katoličkog radija.

1689 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail