Novosti

Zvonimir Šestak Groove Assembly ovog će petka publici predstaviti skladateljski album prvijenac

U petak, 1. listopada u 19 sati i 30 minuta, u sklopu Jazz.hr festivala koji će se održati u Tvornici kulture, Zvonimir Šestak Groove Assembly predstaviti će svoje novo izdanje koje će, također od petka, ekskluzivno biti dostupno na svim streaming platformama. 

Kao jedan od najboljih i najtraženijih hrvatskih kontrabasista, Šestak je ostvario brojne glazbene kolaboracije, što mu je pomoglo da se razvije u sjajnog instrumentalista. Glazbom na albumu “In the Pocket” potvrdio se i kao autor koji ima viziju i zna kako je ostvariti. Višegodišnji kreativni proces, započet još za vrijeme njegovog studija jazz kontrabasa na glazbenoj akademiji u Grazu, kulminirao je 2019. godine, kada je snimio album sa svojim dugogodišnjim kolegama – tenor saksofonistom Mariom Bočićem, pijanistom Joeom Kaplowitzem, bubnjarem Jankom Novoselićem i kongaistom Hrvojem Rupčićem, dok je Zvonimir Bajević zviždao melodiju, a Luis Oliveira svirao na pandeiru i perkusijama.

“In the Pocket” je slang iskovan u američkoj jazz zajednici koji upravo opisuje vrlo snažan groovečvrsto zajedničko muziciranje najčešće između basista i bubnjara, no u ovom ga se slučaju može upotrijebiti za sve glazbenike koji su sudjelovali na snimanju ovog albuma koji će se u prodaji naći od 8. listopada.

Ulaznice za koncert Zvonimir Šestak Groove Assemblya u Tvornici kulture nabavite na linku.

418 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail