Novosti

Zvonimir Radišić Trio predstavlja “New Horizons”

Nakon što su se gotovo pet godina pripremale, autorske skladbe mladog riječkog glazbenika Zvonimira Radišića ugledale su svijetlo dana na njegovom albumu prvijencu “New Horizons” kojeg će publici predstaviti u srijedu, 17. kolovoza u 21:30 na Trsatskoj Gradini u Rijeci.

Album sastavljen od CD-a i blu-raya dostupan je i na svim streaming platformama, dok će upravo 17. 8. naći u službenoj prodaji.

Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno Henry Radanović na kontrabasuTonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari. Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji na albumu se dogodio savršen spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim. Prvi singl, kao i cijeli album, audiovizualno je snimljen u Croatia Records Studiju, tonski majstori bili su Mauro Širol i Goran Martinac, koji potpisuje mix te mastering, a uz Zvonimira Radišića i produkciju albuma.

“Pričati o vlastitoj glazbi za mene je dosta teško, intimno, a zapravo je i nepotrebno. Svaka od skladbi je nastala neplanski, kao jedna crtica iz života, vođena emocijama, a svakom novom izvedbom evoluira i poprima novi ogrtač dok je esencija tih trenutaka i dalje tu. Pustio bih svakom slušatelju da stvori svoju sliku i, nadam se, odvede se na neko drugo mjesto” ističe Zvonimir te otkriva da naziv albuma kao i istoimena skladba imaju itekako emotivnu crtu – nastali su u trenutku kad je mladi glazbenik saznao da će postati otac.

Svoju predanost notama ispisao je u najljepše skladbe koje će debitantski pokloniti svojoj rodnoj Rijeci, a u njima će uz besplatan ulaz moći uživati svi zainteresirani u srijedu, 17. kolovoza, od 21:30 sati na Trsatskoj Gradini.

 

97 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail