Top novosti

Željko Bebek predstavio autobiografiju i koncertom u vrtu Croatia Recordsa oduševio prijatelje i suradnike

Impresivna glazbena karijera i svevremenski hitovi prve su asocijacije na ime Željka Bebeka. 

U organizaciji Croatia Recordsa i Večenjeg lista te u prisustvu brojnih glazbenika, medija, diskografa i prijatelja, legendarni pjevač sinoć je održao predstavljanje knjige u novouređenom vrtu Croatia Recordsa. Knjigu su, uz Željka, predstavili najvažniji suradnici na projektu: autor predgovora knjige Želimir Babogredac, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, urednik knjige Žarko Ivković i Robert Bubalo, koji je priredio knjigu. Bebek i njegov prateći bend su sve okupljene počastili i spektakularnim koncertom na kojem su svirali presjek najvećih hitova, što je raspjevalo i rasplesalo mnogobrojne goste.

Na više od 230 stranica i kroz 36 poglavlja knjige “U inat svima”, jedan od najpopularnijih rokera naših prostora bez imalo uljepšavanja otkriva čitateljima detalje iz svog djetinjstva, odnose među članovima Bijelog dugmeta te otkriva velik broj nepoznatih detalja svoje bogate karijere. U ovoj vrloj dinamična izmjenjuju se priče iz profesionalnog i privatnog života Željka Bebeka, a obogaćena je sjajnim dizajnom i fotografijama.

“Bio je ovo ugodan posao, nisam se jednostavno odlučio za autobiografiju. Priča počinje 1945., nakon II. svjetskog rata, ali proteže se i dalje. Dobro je opisala moje djetinjstvo, odrastanje, školovanje, ljubav i glazbu, koja je odredila sve u mom životu. Ovo je veliki događaj za mene, na neki način sam zaokružio priču koja sa zadnjom stranom knjige možda nije kraj života, ali jest svega što se događalo u mom životu”rekao je Željko Bebek.

Sve emocije, nade, zanimljive životne događaje i prekretnice, Željko Bebek pretočio je u izdanje koje je, prema riječima urednika knjige Žarka Ivkovića, jedno od najdražih koje je ikada uredio u Večernjem listu. Sličnog je mišljenja i pisac predgovora knjige, Želimir Babogredac.

“Željko i ja smo jedno 50 godina u različitim ulogama, različitim misijama, ali najvažnije je ono što je danas. Danas smo obojica živi i zdravi, živimo neke pozitivne dobre živote i evo Večernji list nas je ujedinio u knjizi koja će dugo, dugo vremena imati svoj odjek. Važno je ono što je sada, a sada je trenutak kad trebamo Željku zapljeskati i reći: Samo je jedan Bebek!” – rekao je o cijenjenom kolegi direktor Croatia Recordsa.

Knjigu je predstavio i urednik Večernjeg lista Dražen Klarić koji je odao priznanje Bebekovoj karijeri. “Željko Bebek je institucija. Mnogi su bili institucija, ali 50 godina biti institucija je velika stvar. Bebek je preživio i nekoliko ideologija i država i još uvijek nastupa i pun je energije.”kazao je Klarić. Ideja za autobiografiju je nastala još 2019. godine tijekom pandemije, a nastajala je kroz cijelo Covid razdoblje.

“Uz pomoć Željka sam se i ja sam počeo prisjećati svog djetinjstva, i meni je to bio emotivan proces. Kad Željko prepričava dijaloge koji su se vodili, i koji su se odvijali u njihovim glavama, to mi je fantastično. A druga najdraža stvar mi je što je Željko rekao da voli svaku pjesmu uprljati rock ‘n’ rollom. Rock nije mrtav, malo je ostario, ali se jako puno uljudio”rekao je o kreativnom procesu Robert Bubalo, “ghostwriter” izdanja.

Ovaj Garden party je oduševio i brojne poznate ličnosti među kojima su bili i trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, naša predstavnica na Euroviziji Mia Dimšić, glazbenik Boris Novković, članovi benda Opća Opasnost, voditeljica Dnevnika Nove TV Romina KnežićBorna Kotromanić i mnogi drugi.

Autobiografija “U inat svima”, koju možete nabaviti po cijeni od 149 kunaobogaćena je brojnim privatnim fotografijama, a u posebnom izdanju s ograničenom nakladom, nalazi se Bebekova posveta i CD s njegovih 17 velikih hitova koje možete nabaviti po cijeni od 199 kuna.

Foto: Karla Matulina

542 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail