Novosti

Zaputite se u Žumberačka brda uz novi singl grupe Hakuna Matata

Zagrebačka grupa Hakuna Matata predstavila je singl “Žumberačka brda” s istoimenog albuma objavljenog protekle godine pod etiketom izdavačke kuće Croatia Records.

U dinamičnoj i organskoj live svirci, četvorka grupe Hakuna Matatata (Krešimir MišakGoran MarkićDanko Stefanović Maro Market) zvukom je osličila sraz prirodne geometrije i kockastog svijeta u kojem živimo. Dinamičan, poletan i napet ravni ritam strofa o kockastom svijetu punom ljudi u kockastim odijelima smjenuje se s psihodeličnim molskim reggae shuffleom refrena, u kojem zamišljate kako sjedite ispod stabla i  jednostavno uživate u mističnom skladu prirode. Proljeće već kuca na vrata, zazelenit će se sve pa će na red doći i Žumberačka brda, “gdje sunce zlatno sja sa zapada“. Najnoviji singl Hakuna Matate zaživio je i u obliku lyric videa za koji autorstvo potpisuje Iva Čaisa.

Album Žumberačka brda peto je studijsko izdanje poznatog zagrebačkog sastava koji je čitav album snimio je uživo u jedno popodne u studiju Šišmiš. Producent cijelog materijala je Zoran Švigir – Švigi, dok je naslovnicu albuma osmislio akademski slikar Martin Hrastić. Prethodno su objavljeni singlovi Downtown BoogieMisaoZgrada crvene boje te Maestral, na kojem je bend ostvario suradnju s Alenom Vitasovićem.

539 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail