Top novosti

Zagrebačka filharmonija objavila “Filharmonijski bal 2021.” na streaming platformama

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem njezina dirigenta, maestra Dawida Runtza, godinu iza nas ispratila je tradicionalnim Filharmonijskim balom održanim 30. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Upravo je taj koncert od ovog tjedna dostupan na YouTubeu i svim streaming platformama u svijetu.

“Vrlo sam sretan što smo mogli održati Filharmonijski bal i svirati pred publikom, jer sjećam se da to 2020. godine nije bilo moguće. Tada smo snimili koncert bez publike, a prema mojem iskustvu, koncert s publikom i bez nje, nije isto“, kaže Dawid Runtz.

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Publika se vratila u Lisinski, a uzbuđenje među glazbenike zbog ponovnog dijeljenja emocija i glazbe uživo.
“Bila je to predivna večer, sretan sam što smo publici mogli pružiti glazbu punu veselja. Dobra atmosfera nije bila samo na koncertu, već i na našim probama. Pripreme za Filharmonijski bal uvijek nose pozitivne emocije i jako smo se veselili samom koncertu”, ističe maestro.

Popularni valceri, polke i koračnice bile su samo dio koncertnog programa Filharmonijskog bala na kojemu su se kao vokalni solisti Filharmoniji pridružili Katerina Mina (sopran) i Roko Radovan (tenor), a tu je i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.
“Ideja je bila prezentirati raznolik repertoar. Predložio sam izvođenje, ne samo orkestralnih djela, već i suradnju s odličnim zborom, Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić. To je bila naša prva suradnja i jako sam zadovoljan, a već imam neke planove za budućnost. Mislim da je program bio raznolik i bogat. Kad sam vidio reakciju publike, znao sam da je to bio dobar izbor”istaknuo je.

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

U programu su se tako našla i zborska pjevanja te arije iz Verdijevih i Bizetovih opera poput “Aide”, “Moć sudbine”, “Carmen” i “Trubadura”, polke poput “Trič-trač polke”, “Annen polke” i “Im Krapfenwald’l polke”, te svima nama poznate skladbe poput valcera “Na lijepom plavom Dunavu” ili “Radetzkog marša”.

Za sve one koji su propustili prošlogodišnji Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te solista Roka Radovana i Katarine Mine, snimku mogu pogledati na YouTubeu i poslušati na svim streaming platformama.

 

344 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail