Novosti

Zagledajte se u “Mjesečinu” uz CODE 369

“Mjesečina” je drugi singl makedonskog benda CODE 369 koji objavljuju na hrvatskom jeziku za Croatia Records.

Videospot, nastao u produkciji Encore Media Productiona i Dejana Trajcevskog, jasno prenosi mističnu atmosferu noći obasjane mjesečinom. Ovoga puta, frontwoman grupe Irena Dimovska opjevala je “iskreni poriv svakog čovjeka da nadahnuto i marljivo nadmaši osobna očekivanja i  očekivanja društva”.

Jedinstvenim izričajem između alternativnog rocka i komercijalne rock i pop glazbe, CODE 369 ponovno je oduševio slušatelje avangardnim idejama prve kategorije. Tekst potpisuje pjevačica Irena Dimovska, glazbu Daniel Mitrevski, a uz Mitrevskog za aranžman su zaslužni Ile Lulevski i Kosta Stevanoski.

Grupa CODE 369 nastavak je dugogodišnjeg glazbenog djelovanja članova Pumpersa, a u ovom projektu u svoju glazbu unose novi glazbeni moment funka, jazza i klasičnih instrumentalizacija koji su utkali u prepoznatljivu rock bazu i utjecaje suvremene glazbe iz domene popa i rocka. Njihova glazbena misao uvijek je na granici između alternativnog rocka i komercijalne rock i pop glazbe, zadržavajući svježinu, slobodu i avangardne ideje prve kategorije i prihvatljivost druge. U njihovim tekstovima mogu se prepoznati univerzalne ljudske i književne vrijednosti, ljubav kao pokretač i snaga pojedinca kao pokretača prema najboljem sebi.

Bend je imao priliku nastupiti pred hrvatskom publikom, i to na CMC 200 festivalu u Slavonskom Brodu, 27. kolovoza, gdje je oduševio i publiku i kritiku izvedbama pjesama s aktualnom albumu “Stages of Love”.

 

76 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail