Novosti

Whiteheads objavili prvi album

Rock sastav Whiteheads objavili su istoimeni album koji čini ukupno trinaest pjesama među kojima su dvije pjesme izdvojene kao bonus track.

Prva je ujedno bila i najavni singl albuma “Ordinary People” za koju je glazbu napisao Ivan Krševan Komnenović, sjajni gitarist Whiteheadsa, a stihove Ivo Šćepanović, splitski novinar, putopisa i dugogodišnji tekstopisac. Kao goste na ovoj pjesmi pozvali su Marka Tolju te senegalsko-talijanski dvojac Awu Fall i Ermanna Fabbria. Pjesma o običnim ljudima, onima koji mijenjaju svijet ima dobru kemiju i buntovnu poruku te je snažno odjeknula ne samo na domaćim već i europskim top listama. Druga bonus pjesma je prigodna “Na Badnju večer” u kojoj su ugostili legendarnu pjevačicu Slađanu Milošević.

Whiteheadse su osnovali još 2015. godine u okviru udruge LP Rock Davor Tolja, član nekadašnje kultne grupe Denis & Denis i Damir Komnenović koji je 80-ih bio član grupe Vrijeme i zemlja. Budući su obojica sjedokosi to im je bila zgodna poveznica s prezimenom poznatog riječkog industrijalca Roberta Whiteheada po kome je grupa dobila ime. Osim Davora i Damira grupu čine: Ivan Krševan Komnenović (gitara & bas), Toni Sumić (bas), Nevio Brozić (bubnjevi) te dvije dame, Matea Matić (vokal) i Ana Mihailović (klavijature). 
“Mi smo svoje kredite i životna novčana ulaganja realizirali. Danas smo Davor i ja na sceni samo zbog glazbe. Uz nas su i mladi glazbenici jer Davor i ja želimo mladosti koja uz nas svira ostaviti moćni projekt koji će s nama, ali i bez nas trajati godinama”, objasnio je Komnenović.

Za miks i mastering albuma zaslužan je Matej Zec dok je zanimljivo likovno oblikovanje osmislila Željana Stošić.

575 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail