Top novosti

“Vrijeme” Parnog valjka, jedan od najboljih albuma godine, napokon u prodaji!

Novi studijski album našeg najboljeg benda od danas je napokon u prodaji.

Parni valjak na albumu “Vrijeme” donosi 13 pjesama, uključujući hitove koji su suvereno vladali top listama i radijskim eterom: “Vrijeme”, “Prolazi sve, zar ne”, “Samo ti (Norma Belle)”, “Kad nemaš kud” feat. Tina Kresnik, “Opet se smijem”, “Otkud ti pravo”, “Ljubav”, “Za malo nježnosti”. “Vrijeme” donosi i pet potpuno novih pjesama, a cjelokupni materijal sniman je u cijenjenom RSL studiju u slovenskom Novom Mestu.

Glazbu i tekstove svih pjesama radio je Husein Hasanefendić Hus dok su Marijan Brkić Brk i Hus producirali cijeli album. Pridružili su im se i brojni gosti: Igor Geržina, Josip Grah, Neven Frangeš i Tina Kresnik, dugogodišnji prateći vokal Parnog valjka. Ono što “Vrijeme” posebno krasi jest likovno oblikovanje multimedijalnog umjetnika Dalibora Barić koji je režirao spot za zadnji singl “Otkud ti pravo”.

“Prolaznost vremena je česta tema mojih pjesama, još i u ranim danima kad je bilo čudno da netko od 25 godina uopće razmišlja o tome. Prerano sam pročitao “Sliku Doriana Graya” pa mi se često ta tema nametala. A s druge strane vrijeme nije samo ono koje nam prolazi, nego i ono u kojemu živimo, ali i u metafori. Nažalost, ovo u kojem živimo nije dobro i pušten je nekakav zloduh iz boce. Smatram i kako je naša dužnost, ako si u stanju u promilu donijeti svjetlo u mrak, da nešto kažeš o tome kroz svoje pjesme. Tko god će s ovog albuma čitati tekstove i slušati pjesme s razumijevanjem shvatit će o čemu pričam”, rekao je Husein Hasanefendić Hus, autor tekstova i glazbe Parnog valjka.

“Ne radimo možda puno kao prije, biramo mjesta gdje ćemo svirati, radimo veće koncerte i dajemo si vremena za neki odmor, a dok se odmaramo bavimo se novim pjesmama na kojima smo radili dvije do tri godine. Kad nakon mixa i masteringa pustite album u komadu veseli vas sve ono što ste napravili i sve opet zvuči kao nešto novo”, rekao je gitarist i koproducent albuma Marijan Brkić Brk.

Parni valjak dugi niz godina puni najveće koncertne prostore, kako na našim prostorima, tako i izvan njih. Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić Brk, Zorislav Preksavec Preksi, Berislav Blažević Bero i Dalibor Marinković Dado obilježili su četiri desetljeća hrvatske i glazbene scene naših prostora, a svojim radom, vrhunskom glazbom i tekstovima potaknuli su mnoge generacije na glazbeno stvaralaštvo.

Zlatko Gall za Slobodnu Dalmaciju o albumu “Vrijeme” piše“Friškim albumom Valjak je pokazao isplativost strategije slaganja albuma po staroj recepturi kao kolekcije recentnijih hitova i novog materijala. A novi brojevi su, očito, donijeli mahom prpošne skladbe nadahnute temeljnim Husovim glazbenim sklonostima s početka Valjkove karijere. Ujedno ‘Vrijeme’ je odličan album koji i ove sezone cementira Parni valjak kao ‘kralježnicu’ domaće AOR produkcije i uporište njezina mainstreama.” 

Novi album Parnog valjka “Vrijeme” možete kupiti po cijeni od 99 kuna u prodavaonicama Croatia Recordsa, svim bolje opremljenim CD shopovima u Hrvatskoj i regiji te na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=999863
Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07L6F5DP9
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/80456192

4091 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail