Novosti

Vrane vrane objavili spot za singl “Robovski san”

Nakon objave novog albuma “Plava krv” Vrane vrane ne staju sa radom, pa je tako objavljen i dugoočekivani video za pjesmu “Robovski san”.

“Robovski san” je singl sa njihovog novog albuma “Plava krv”. Damir Nišić, gitarist benda, potpisuje glazbu, tekst i aranžman ovog odličnog novog singla. Snažni gitarski rifovi, virtuozne insturmentalne dionice isprepletne upečatljivim prodornim vokalom Nerme Vrabac, vode nas na pravo putovanje kroz beskrajna planinska prostranstva nekog mističnog bajkovitog svijeta.

“Album ‘Plava krv’, tekstualno i muzički, stvaran je jako dugo. Pjesme su stare i po 20 godina. Čekale su ‘pravi moment’. Poslije izdavanja prvog singla, pjesme ‘Lovci na vještice,’ stvoren je kontakt sa izdavačkom kućom Croatia Records i to je bio taj ‘pravi momenat’. U priču benda se uključio, kako će se pokazati, ključni čovjek – gospodin Dragutin Matošević i napravio dogovor oko naše suradnje. Tad smo izbacili još dvije pjesme praćene videospotovima – ‘Vilenjaci’ i ‘Slikareva vizija’. Album se polako nastavio snimati sa novim idejama, a jedna od njih je da se osim vokala koji su učestvovali u snimanju albuma – Nerme Vrabac i Nedima Zukića – pojavi neko tko bi otpjevao jednu od najtežih i najzahtijevnijih pjesama na albumu – ‘Sedam slavnih’. On je pristao na suradnju, a ime mu je Žanil Tataj Žak. Jedan je od najboljih što je i dokazao u ovoj pjesmi. Sa pjesmom ‘Robovski san’ smo odlučili predstaviti naš novi album, jer ta pjesma ima snagu benda i to smo mi”navodi autor singla te cijelog albuma, Damir Nišić.

Novi album “Plava krv”, na kojem se i nalazi novoobjavljeni singl, sadrži sedam fonograma, sve redom žestokih rock pjesama temeljenih na hard rock i metal izričaju. Tijekom godina kroz bend su prošli brojni članovi, a sadašnja postaja sa gitaristom Damirom Nišićem, ritam gitaristom i pratećim vokalom Zaimom Mušanovićem, bas gitaristom Darkom Kneževićem, bubnjarem Enizom Gabeljićem, uz gostujuće vokale Nermu Vrabac i Žanila Tataja Žaka, spremna je iskoristiti dugogodišnje iskustvo i prepoznatljiv brend, kako bi svoju glazbu približila regionalnoj publici.

463 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail