Novosti

Veliki povratak Ilana Kabilja!

Pjesmom “Jet set djevojka”, Ilan Kabiljo vraća se u hrvatski eter. Jedan od najpopularnijih izvođača 90-ih godina čiji su hitovi “Kad nema ljubavi”
i “Prekasno za nas” obilježili dance i funky scenu te su i danas jednako slušani, snimio je novu  pjesmu na istom tragu.

Aranžman i produkciju Ilan je povjerio jednom od najboljih domaćih producenata i osnivaču dance grupe Colonia, Borisu Đurđeviću. 

Ideja o suradnji rodila se na Megadance partyu u zagrebačkoj Areni prije par mjeseci. I sam iznenađen dobrodošlicom i reakcijom publike na svoje hitove Ilan mi je rekao da ima nekoliko demo snimaka i da je voljan ponovo ući u studio. Nekoliko vikenda  je dolazio iz Beča kod mene pa smo se imali priliku bolje upoznati. Ilan je vrlo jednostavan čovjek i dijelimo iste poglede na glazbu što nam je svakako bilo ključno za rad. Zaista sam počašćen što me odabrao za producenta jer mi je bilo zadovoljstvo raditi s njim“, objasnio je Boris.

Iako su Ilana mediji nazivali nasljednikom Dina Dvornika, njegov odlazak u Los Angeles je iznenadio mnoge. Tamo je nastavio glazbeno usavršavanje na (UCLA University of California, Los Angeles) i bavio se produkcijom. Skladao je i producirao glazbu za TV seriju “Zeezel the Zowie Zoon”. Objavio je tri studijska albuma od kojih je posljednji “Samo jednom se ljubi”, Croatia Records objavila prije dvadeset i četiri godine.

Američku adresu Ilan je zamijenio bečkom, a na zagrebačkim javnim mjestima moglo ga se vidjeti samo na koncertima njegovog oca, velikog skladatelja Alfija Kabilja. Jedno od takvih njegovih pojavljivanja bilo je na koncertu “Moji mjuzikli” kojim je Alfi nedavno obilježio 60 godina umjetničkog rada, 85. godinu života te 50. obljetnicu svog najpoznatijeg mjuzikla “Jalta, Jalta”.

Poziv na dance spektakl “Megadance party” i pozitivni komentari publike prekinuli su Ilanovu odluku da privremeno napusti glazbenu scenu.

“‘Jet set djevojka'” je zapravo jedna moja stara pjesma još iz srednjoškolskih dana. Sad mi se čini da je čekala ovo vrijeme i pravog producenta, a to je Boris Đurđević. Ona je baš nastavak mjesta na kojem sam očito privremeno stao. Inače, radim još neke pjesme sa Zvonimirom Dusperom Dusom tako da “Jet set djevojka” nije kratki povratak u glazbu. Bit će toga još i nadam se da će se publici svidjeti”, objasnio je Ilan Kabiljo.

Ritam pjesme “Jet set djevojka” definitivno poziva na plesni podij i vraća duh 90-ih u kojima su autori morali pokazati originalnost i kreativnost bez pretjeranog oslanjanja na tehnologiju.

154 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail