Top novosti

Valjak i prijatelji u prepunoj Areni Zagreb slavili život Akija Rahimovskog

Koncertom u čast prerano preminulom frontmenu Akiju Rahimovskom, članovi benda Parni valjak odali su mu počast uz brojne goste i vjernu, raspjevanu publiku.

Karte za Arenu Zagreb planule su već u prvom tjednu prodaje za iščekivani koncert na kojem se prošle subote slavio život jednog od najvećih rock pjevača u regiji. Bend, glazbeni gosti i emotivna publika tako su se oprostili od legendarnog frontmena.

Koncert je otvoren snimkom Akijeva vokala za pjesmu “Za malo nježnosti” kako bi publika još jednom mogla čuti njegov glas, a članovi benda svirali su instrumentalni dio pjesme. Takvo otvorenje raznježilo je publiku i najavilo dostojanstven, a opet spektakularan oproštaj od Akija koncertom “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki”.

“Ovaj koncert treba biti veselje i sjećanje na život koji je malo tko imao”, obratio se publici Husein Hasanefendić Hus nakon uvodne pjesme i zapjevao “Zastave”, pri čemu mu se ubrzo pridružila i vjerna publika. Dva i pol sata trajao je koncert u čast čovjeku koji je svojom energijom oduševljavao publiku, a činilo se kao da je prošao u tren oka.

Iako je bend najavio da će im se u izvođenju pjesama pridružiti glazbeni gosti i prijatelji benda, sva imena nisu bila poznata sve dok nisu izašli na pozornicu. Po reakcijama publike, gosti su bili pun pogodak i svi su izvedbama doprinijeli proslavi života legendarnog Akija. Prvi gost na pozornici bio je Kiki Rahimovski, koji se bendu emotivnom izvedbom pridružio u pjesmi “Zagreb ima isti pozivni”, a kasnije je otpjevao i “Gledam je dok spava” te “Kada me dotakne”.

Na pozornici su se zatim kroz cijelu večer izmijenjivali vrhunski glazbenici i prijatelji Parnog valjka, Pero GalićMassimoNina Badrić, Dino JelusićFilip RudanNeno BelanNermin PuškarDavor Gobac,  Momčilo Bajagić Bajaga te Zlatan Stipišić Gibonni. Za posljednju izvedbu večeri Gibonniju su se na pozornici pridružili svi glazbeni gosti u izvedbi pjesme “Sve još miriše na nju” te zajedno s publikom otpjevali legendarnu pjesmu kao posljednji pozdrav. Od ukupno 30 pjesama Parnog valjka, posebne brojeve otpjevali su basist Zorislav Preksavec Preksi i prateća vokalistica benda Tina Kresnik kojoj se na pozornici u izvedbi pjesme “Dok je tebe” pridružio sin Noa Rupčić“Kada smo snimali ovu pjesmu, bila sam trudna i on je bio u mom trbuhu. Danas mi se pridružuje u njenoj izvedbi“, rekla je Tina i oduševila publiku.

Prepuna Arena Zagreb se pljeskom koji nije prestajao na kraju koncerta zahvalila Parnom valjku i gostima što su zajedno s njima mogli podijeliti doživljaj neumorne energije i neponovljivih izvedbi. Poseban je to trenutak bio za svakoga tko je našao svoje mjesto na proslavi Akijeva života, za svakoga kome je Aki bio u srcu.

Fotografije: Saša Huzjak

2172 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail