Novosti

Uspomene Letećeg odreda – jubilarni 10. studijski album kao kruna 30-godišnje karijere

Diskografski put započeli su 1992. godine kada ih je prepoznao i Husein Hasanefendić Hus iz Parnog valjka, a od tada do danas Leteći odred postao je jedan od najpopularnijih srednjostrujaških bendova u Hrvatskoj.

Frontmen i autor pjesama Denis Dumančić svih ovih godina također je prvi vrhu hrvatske glazbene scene i po pitanju autorstva jer ga osim Letećeg odreda vežu suradnje s izvođačima i bendovima kao što su Mejaši, Jasmin StavrosDanijela MartinovićMassimoBoris NovkovićIvana BanfićAlka VuicaZlatko Pejaković, JoleGazdeMate BulićCrvena jabukaMaja Šuput, Joy i Tragovi.

Sve svoje uspomene Denis Dumančić znao je pretočiti u pjesme, a upravo je 10. studijski album dobio naziv Uspomene. Ne, to nije best of kompilacija, nego sažetak onoga što smo imali prilike čuti proteklih godina od ovog benda. Tu su hitovi Hajde, reci mi, Non – stopHrabro srcePošteno do krajaNižem dane i drugi, ali i suradnje s Tragovima (Sve na ljubav miriše), Ulicom kestena (Charlie Sheen) i D’Beni Bandom (Što mi, lutko, radiš). Uspomene koje valja čuvati i kojih se treba rado prisjetiti i u budućnosti.

Diskografska priča započela je albumom Među zvijezdama 1992. godine, potom su uslijedili Kada odletimOd Prevlake do DunavaKuda ide ovaj vlak i Vrijeme, a novi milenij Leteći odred otvorio je albumima Daj mi sebeRazglednice i Jutro poslije brijanja, da bi u drugom desetljeću objavio album Agent za ljubav, prethodnik najnovijim Uspomenama. Tu je i live album Uživo Leteći odred, ali i nekoliko best of kompilacija koji su također došli do šire publike.

Leteći odred do danas je prodao na desetke tisuća albuma, dosegao je zlatne i srebrne naklade, a čak tri puta napunio je Dom sportova. Reference su to velikih, a Leteći odred i dalje visoko leti, zajedno sa svojim uspomenama i svojom publikom.

2118 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail