Novosti

Upoznajte grupu Re:Set i pratite razvoj njihovog “Kolaža”

Re:Set je dugogodišnji zagrebački dvojac koji čine pjevačica i autorica Vlatka Butković te gitarist i autor Zoran Tomić.

Ovaj dvojac upravo je potpisao ekskluzivni ugovor za izdavačku kuću Croatia Records koja će postepeno otkrivati dijelove njihovog “Kolaža”. Naziv je to njihovog albuma prvijenca koji koncepcijski pripremaju već dvije godine, iako sviraju i nastupaju još od 2013. godine. Uglavnom su se bavili jazz standardima, a sada se posvećuju jazz pop zvuku koji se i ne može baš čuti na našem području. 

“Osjećaj je izvanredan, jako smo uzbuđeni pogotovo što smo svojoj glazbi posvećeni već godinama. Puno ljubavi je uloženo u glazbu i tekstove, a biti zbog toga prepoznat od vodeće izdavačke kuće u Hrvatskoj je velika potvrda i strašan gušt”, rekla je Vlatka koja “Kolaž” Re:Seta opisuje kao glazbu uz koju su odrastali, odnosno primarno usidrenu u jazzu, ali ima tu i novog vala, bluesa, rocka i bossa nove.

Vlatka Butković

Zoran Tomić svirao je već u nekoliko bendova, ali Re:Set je najveći izazov do sada.

“U Vlatkinom podrumu, koji je prenamijenjen za druženje i svirke, počeli smo svirati za svoju dušu, odnosno kako bi se nakon dnevnih obaveza resetirali te odsvirali poneki set ili sebi ili prijateljima. Otuda i naziv benda koji od 2019. godine kreće u autorskom pravcu gdje nam se priključio i Dinko Stipaničev i od tada do danas snimili smo 12 pjesama”, napominje Zoran i ističe suradnju s nekoliko glazbenika poput Edija Grubišića Cipala za bubnjevima, Pavla Miljenovića na gitari ili Stanislava Kovačića na violončelu. 

Prvi komadić “Kolaža” bit će “Šareni ples leptira” koji nazivom i atmosferom odgovara trenutku u kojem se nalazimo, a svi detalji bit će poznati vrlo skoro kada će biti objavljen i videospot.

“Pjesma je meni vokalno bila izazov, Zoran je napisao tekst i glazbu, Dinko Stipaničev je zajedno s njim aranžirao, tako da je u pitanju pravi timski rad, a ostalo ćete saznati vrlo brzo”, ističe Vlatka.

Zoran Tomić

Vrijeme je da se svi resetiramo, bilo da je u pitanju ono resetiranje poslije napornog radnog dana ili ono u jeku globalne pandemije koronavirusa, a nakon reseta dolazi Re:Set, njihov “Kolaž” sastavljen od 12 glazbenih pejzaža kojim ćete htjeti proći i maksimalno uživati.

882 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail